“Ні” зростанню цін за комуналку – під ялинкою на центральній площі мітингували ніжинці. Фото

 

 

 

 

Із початком нового року зросли комунальні тарифи. У кількох рігіонах України днями вже пройшли акції протексту . Ніжинці теж не стоять осторонь і сьогодні , 11 січня, опівдні, небайдужі містяни зібралися під будівлею міськвиконкому, аби сказати своє “ні!” високим комунальним і заручитися підтримкою міської влади. Повідомляє nezhatin.com.ua.

Мітингувальників було небагато, але всі  налаштовані рішуче. “Ростуть тарифи на газ, світло, та на все, – обурується одна із жінок. – Ми вийшли, аби підтримати всеукраїнську акцію протесту”.

 

“Треба буде – перекриємо вулицю Московську в двох місцях, – додає однодумиця-пенсіонерка.  – Що я заплачу зі своєї пенсії, яка всього 2100? Коли за газ за листопад вийшло майже 300 кубів!”.

Одна з протестувальниць біля мікрофону, як приклад, навела громаду Мукачева, яка, зі слів виступаючої, “повернула собі в управління газову мережу і не платить олігархам ні копійки”.

До мітингувальників вийшов секретар ніжинської міської ради Юрій Хоменко. Мирно поспілкувавшись з людьми та вислухавши представників громади, було прийнято наступне рішення:  представники громади мають  зібрати підписи небайдужих містян, які незадоволені  зростанням комунальних тарифів, щоб підготувати колективного листа. До розгляду цього питання також долучили юридичний відділ.

“Ситуацію буде розглянуто на засіданні виконавчого комітету вже цього четверга, а далі лист буде направлено до Кабінету Міністрів України”, – підкреслив Ю. Хоменко.

Також він додав, що завтра у міськвиконкомі відбудеться нарада, де будуть вивчати ситуацію з тарифами по місту Ніжину.

Валентина Пильник

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь