Подробиці моторошної ДТП, що сталася напередодні Різва у Ніжинському районі

 

 

 

 

У суботу, 9 січня, в Бахмачі прощалися з 64річним Миколою Скрипкою та його онукою Зоряною (їй було 12). Вони загинули в страшному ДТП біля Малої Кошелівки Ніжинського району, коли по Московській трасі поверталися з Чернігова в Бахмач. За нез’ясованих обставин їх автомобіль «Кіа Спортейдж» виїхав на зустрічну смугу і врізався в завантажений деревиною вантажівка DAF. Шансів вижити у дідуся з онукою не було

Про Миколу Скрипку близькі і знайомі відгукуються тільки теплими словами. Він народився і виріс в Бахмачі. Любив радіотехніку і був радіоаматором (мав позивний UY7RE). За радянських часів працював фрезерувальником на місцевому заводі «Хіммаш», після працював на Київській телевежі. В останні роки займався тим, що встановлював телевізійні тарілки, тюнери. Місцеві кажуть, що був справжнім майстром своєї справи.

Зоряна вчилася в 6-В класі Бахмацької ЗОШ №1. Була єдиною дитиною у батьків.

Вони з моїм сином сиділи за однією партою, – говорить Тетяна Самойлова. – Зорянка була хорошою, спокійною, привітною дівчинкою. Добре вчилася. Геворят, що в той день вони з дідусем їздили до Чернігова на консультацію (перед зимовими канікулами Зоряні зробили операцію на щитовидці), і треба ж статися такому горю … Про трагедію я розповіла синові в той же день, як тільки прочитала про це в Фейсбуці. Іон, ія дуже плакали. Це потрясіння для нас. А як це все пережити рідним, навіть не уявляю …

6 січня на трасі Кіпті-Глухів-Бачівськ (де сталася аварія) був сильний туман. Можливо, це і зіграло свою фатальну роль.

Одна зі свідків ДТП – киянка Сніжана Бутко, яка їхала з чоловіком слідом за вантажівкою, – написала в соцмережах наступне: «Такого жаху я ще ніколи не бачила. Удар припав на бік дівчинки! Ще до приїзду поліції бідний водій фури (йому 48 років, житель Херсона. – Авт.), Якого аж трясло, ходив і шукав нерівності на асфальті. Там начебто була якась вм’ятина, і ми припустили, що в легковику вистрілила колесо. Так це чи ні – відомо лише загиблим і Богу. Може, стало погано людині або задрімав. Та й видимість через туман була погана.

Від зіткнення фура теж злетіла з дороги. А легкове авто так і зовсім перелетіло її – немов літаюча тарілка. Його розтрощило і сильно зім’яло. Водія затиснуло так, що дістати було неможливо. Ми зрозуміли, що в салоні ще хтось був, тільки коли побачили на дорозі дитячу куртку. Виявилося, дівчинку відкинуло за машину і вона, на жаль, вже була мертва. А чоловік ще дихав, але пізніше ми дізналися, що і він помер. Навіть номерний знак розірвало на частини … Все миттєво сталося. У такі моменти переконуєшся, що життя – як сірник … »

Обставини аварії з’ясовують поліцейські. Вони відкрили кримінальне провадження по ч.З ст. 286 КК (порушення правил дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб).

 

gorod.cn.ua, Олексій Прищепа, «Гарт» №3 (3015) від 14 січня 2021

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь