Три ніжинки назбирали в січні 10 кілограмів глив

 

 

 

 

На Чернігівщині, незважаючи на те що в розпалі зима, триває грибний сезон.Є чим похвалитися і 62-річній Ларисі Зубко з Ніжина, яка з донькою Людмилою та її подругою Інною за два дні зібрали 10 кілограмів глив!

Зліва направо: Лариса Зубко з донькою Людою і її подругою Інною

На гриби «полювали» 9-10 січня біля дачі в селі Кладьківка на Куликівщині.

– Туди ми з рідними і друзями приїхали відсвяткувати день народження Люди, – розповідає Лариса Феодосіївна. – Після обіду втрьох вирішили прогулятися по березі Десни. Там знаходиться територія колишньої турбази Ніжинського механічного заводу. Зараз на ній приватні дачні будиночки, а між ними багато старих або вже спиляних верб. Підійшли туди, а на деревах – гливи! І не тільки на землі, але і зверху. Довелося навіть палицею їх збивати. Дотемна зібрали невеликий пакет, а на наступний день – ще три величезних. Біля одного пенька ми знайшли величезний кущ грибів – кілограмів п’ять. Уявляєте! В цілому ж нашої здобиччю стали близько 10 кіло глив і ще до кілограма Фламі-лін (зимових опеньків) яскраво-жовтого кольору.

Трофей жінки розділили на чотири частини: три взяли собі, а четверта дісталася Віталію, синові Лариси Федосіївни.

– Зі своїх я приготувала грибний суп. Дуже смачний вийшов! Лариса Феодосіївна обожнює тихе полювання і з упевненістю називає себе затятим грибником.

– У мене «стажу» понад 30 років. Зазвичай ходжу за грибами 7-8 разів на рік, але в 2020-му була не менше 40! Спочатку одна, а потім зі своєю подругою Світланою. А що нам ще на пенсії робити? Не сидіти ж вдома. Поки не почався карантин, ми ходили в спортзал на аеробіку. А коли через коронавируса все закрилося, то стали збирати гриби і влаштовувати собі піші прогулянки в ліс. Мінімум по 7 кілометрів.

Рекордний гриб, який знаходила Лариса Зубко, – білий, вагою 1 кілограм 250 грамів.

– А одного разу я натрапила на галявину красноголовців, де на трьох квадратних метрах росло 68 грибів! До речі, в липні минулого року біля Хвилівка Ніжинського району я за один вихід зібрала також 68 грибів. Але вже білих. А на наступний день (в сильна злива) пішла знову – ще плюс 40. Свої трофеї я фотографую і викладаю в різні групи грибників в Фейсбуці. І з цікавістю читаю про досягнення інших грибників.

 

gorod.cn.ua, Олексій Прищепа, «Гарт» №4 (3016) від 21 січня 2021

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь