Що не так із веб-порталом «Відкритий бюджет міста Ніжина»?

 

 

 

 

Цими днями у мережі Фейсбук шириться інформація про те, що наразі не працює веб-портал «Відкритий бюджет м. Ніжина», та немає оприлюднення щоденної інформацій про рух коштів міського бюджету.

Дану інформацію коментує секретар міської ради Юрій Хоменко

Я вивчив це питання і хочу зазначити, що даний веб-портал було недороблено і там багато функціоналу не працює. Ми, спілкуючись з фінвідділом, вияснили, що ті ідеї, які були закладено, працюють лише частково.

Веб-портал автоматично завантажує інформацію із ресурсу «Е-дата». Але наразі він має помилку в коді, і хочу наголосити на тому, що компанії, яка виконувала цей проект, вже не існує! За каденції колишнього міського голови, не знайдено було нових розробників, і не відтворили відносини з тими розробниками, які займалися даним порталом, тому наразі цей ресурс (ще з вересня 2020) не передає інформацію із «Е-дата».

Крім того, у порталу, по факту, не було відповідальної людини, так як проектом займався фінвідділ а на балансі він був у виконкому, тому і трапилось проблема з проплатою. Наші працівники, будучи на той момент працівниками саме колишнього міського голови, зробили помилку і фактично забули проплатити за хостінг і портал ще був тиждень тому, а на сьогоднішній день він взагалі зник.

Ми плануємо на засіданні сесії міської ради передати цей веб-портал до фін відділу і вже його працівники будуть відповідальні за цей чудовий проект, який вони і розпочинали.

Тобто, ми вже вивчили це питання і вирішили, що в структурі виконкому потрібно обов’язково призначити відповідальну людину за це, яка б чітко контролювала проплату та співпрацю з розробниками. Ось така ситуація: зараз ми, по факту, виправляємо помилки колишньої влади, які будуть виправлені, оптимізовані і доведені на 100% до ладу!

Тож, наразі веб-портал на доопрацюванні, і обов’язково згодом запрацює.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь