Неосвітлені вулиці Ніжина: коли буде вирішено цю проблему?

 

 

 

 

Неосвітлена вулиця вимкликає дискомфорт і навіть страх. І це природньо. Тим часом, у Ніжині нараховують значну кількість вулиць, де на сьогоднішній день немає освітлення. Детальніше це питання розглянули на нараді комунальників, яка відбулася 21 січня.

Повідомляє nezhatin.

Депутат міськради Н. Радченко підкреслила, що ніжинці скаржаться на суцільну темінь на так званих  тупикових вулицях, таких, як Богуна 121 і провулок Тупиковий 20. ” У  минулому році там міняли опори. На старих опорах ліхтарі були, але на місце їх уже не поставили, пояснюють, що ліхтарі тут не передбачені. А от по Овдіївській навпаки багато ліхтарів, – зазначила Н. Радченко. – Чи не можна це впорядкувати?”

Начальник УЖКГ та Б А. Кушніренко підкреслив, що 50 метрів один від одного – це норма для розміщення опор і додав, що роботи будуть проводитись: “Ліхтарі є. Немає коштів на монтування.  Але звернення з приводу виділення коштів уже було, зараз проводиться тендер на обслуговування та монтування.

А щодо тупикових вулиць, треба уточнити,  чи є вони в переліку на цей рік.

Начальник КП “ВУКГ” В. Корман додав: “Після того, як РЕМ демонтував опори, на сьогодні ще й на центральних вулицях до цих пір не відновлено освітлення. Таких вулиць залишилося 26.

Плюс – магістральні, трафікові вулиці – їх 49.

А щодо того, щоб на тупиковій вулиці встановити ліхтар, то перед цим туди ще треба протягнути лінію. Бо якщо опору зняли, то і лінії там нема. Самі ліхтарі чи їх монтаж не вартують дорого, на відміну від лінії”.

В. Корман додав, що на 2021 рік на монтування виділено 1 млн 300 на монтування, і на сьогодні це відповідає всього 18 вулицям. Таким чином, далеко не всі вулиці підпадуть під це монтування.

Валентина Пильник

Фото з мережі

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь