Загадкова будівля з колонами по вулиці Редькінській: що приховує ніжинська історія?

 

 

 

 

Наш древній Ніжин приховує чимало таємничого і цікавого, мало не на кожному кроці… Час іде, і загадкове історичне минуле все далі віддаляється від сучасності… Це стосується й старовинної і ще велично-красивої, незважаючи на роки, будівлі з колонами по вулиці Редькінській (раніше там розміщувався ДОСААФ).

Повідомляє nezhatin.com.ua.

Днями на цю загадкову будівлю звернула увагу ніжинська майстриня Альона Пасечніченко і виклала пост в мережі Фейсбук. На жаль, офіційної інформації про цю історичну перлину дуже мало:  її побудовано аж у 1910 році в класичному стилі давньогрецької культури і колись вона була житлова.

Разом з тим, на ній чомусь немає жодної таблички, яка б засвідчувала її історичну цінність.

Ніжинський краєзнавець Роман Желєзко підтверджує, що через брак інформації цієї будівлі поки  немає в реєстрах пам’яток.

Ніжинців цікавить,  хто ж жив в цьому будинку і яка доля цих людей? 

Дехто говорить, що в цьому таємничому будинку господарював пан Редька, звідси й пішла назва вулиці – Редькінська… А так це, чи ні – достеменно невідомо.

Хотілося б, щоб на будівлю звернули увагу, і цю унікальну частинку історії Ніжина не було зруйновано…
І дуже сподіваємось, що місцевим історикам і краєзнавцям вдасться віднайти та скласти всі пазли у цій вкритій туманними здогадками історії…

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Загадкова будівля з колонами по вулиці Редькінській: що приховує ніжинська історія?

Залишити відповідь