«Хімію» для онкохворих буде оплачувати держава

 

 

 

 

До Програми медичних гарантій з 1 квітня додадуть нові пакети для лікування онкологічних недуг.

З 1 квітня 2021 року держава буде оплачувати «хімію» та іншу терапію для онкохворих українців. Про це 26 січня під час щоденного брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.  

«У ІІ та IV кварталі 2021 року планується додати та розширити перелік пакетів, які будуть застосовуватися. Це повністю новий пакет, він застосовується і буде введений, тому що там є специфічне лікування, яке потребує деталізації. Його краще ввести окремим пакетом, що ми плануємо зробити з 1 квітня цього року», — сказав Степанов. 

Очільник МОЗ пояснив, що до Програми медичних гарантій додадуть нові пакети для лікування онкологічних недуг. Зокрема йдеться про хімієтерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у дорослих і дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах.

Також новий пакет включатиме радіологічне лікування й лікування та супровід пацієнтів із гематологічними й онкогематологічними захворюваннями.

Степанов додав, що з 1 квітня у МОЗ підвищать також тарифи на лікування онкологічних пацієнтів.

«Якщо, наприклад, на послуги з хімієтерапевтичним лікуванням у нас тариф був 17 843 гривень, то в цьому році ми хочемо встановити вже 25 529 гривень з відповідними коефіцієнтами», — сказав Степанов. 

Нагадаємо, що в Україні у тисячі дітей виявили злоякісні новоутворення. І це лише дані за останній календарний рік.

Джерело: greenpost.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь