Ціна на газ у 2021: Кабмін запровадив фіксований тариф

 

 

 

 

Відповідне рішення ухвалили 18 січня, воно діятиме тимчасово до завершення опалювального сезону, передає APnews.

“Встановити з 1 лютого 2021 р. на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 р., граничну ціну на природний газ за договорами постачання між побутовими споживачами та постачальниками, у тому числі постачальником “останньої надії”, на рівні 6 гривень 99 копійок за 1 куб. метр (з урахуванням ПДВ і плати за транспортування магістральними газопроводами до внутрішніх точок виходу з газотранспортної системи)”, – йдеться у постанові Кабміну.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, 6,99 гривень за кубічний метр газу – це найнижча ціна, яка була зафіксована на українській біржі впродовж січня.

Після цього рішення середня платіжка, за словами прем’єра, має зменшитись на 500 гривень.

“Це рішення дозволить зменшити платіжки за газ та захистити українців від недобросовісних постачальників. Вище, ніж 6,99 за куб, постачальники не зможуть підіймати ціну. В середньому для українців ціна знизиться на 30%. Для частини громадян ця ціна знизиться майже на 40%”, – зазначив прем’єр.

Крім того, Кабмін визначив граничну ціну на розподіл газу.

“Ми також виходимо на рішення, за яким гранична ціна на розподіл газу не буде вищою за 1,79 грн”, — заявив під час засідання прем’єр-міністр і додав, що рішення НКРЕКП на встановлення граничної межі тарифу зменшить тариф на розподіл по дрібних облгазах на 50 та більше відсотків.

Варто зазначити, що всі споживачі, які уклали річні контракти з постачальниками, будуть сплачувати за газ за цінами, встановленими у договорі.

Джерело: apnews.com.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь