Як прискорити обмін речовин: що робити, що їсти та пити

 

 

 

 

Досить часто проблеми із зайвою вагою може бути обумовлена саме вповільненим метаболізмом.

У цьому випадку сподіватися на суворі дієти не варто – вони можуть привести до того, що обмін речовин зовсім порушиться. А от прискорення обміну речовин у будь-якому разі не зашкодить навіть струнким людям. Тим більше, що для того, щоб зробити це, не потрібно прикладати надлюдських зусиль.

Що потрібно робити

Насамперед, скорегувати режим харчування. Прийомів їжі за добу повинно бути мінімум п’ять. Однак, безумовно, їсти потрібно небагато. Одним словом, часто, але дрібно. Недарма така система харчування лежить в основі більшості дієт. Сніданок в обов’язковому порядку повинен бути щільним і щоденним – він «розганяє» метаболізм.

Зайнятися спортом. Спорт дуже ефективний для прискорення метаболізму. Будь-який вид фізичної активності допоможе вирішити питання про те, як прискорити обмін речовин. Найкраще, безумовно, віддати перевагу активним видам спорту – їзді на велосипеді, бігу. Але навіть якщо просто взяти за правило завжди підніматися сходами пішки, метаболізм прискориться.

Нарощувати м’язову масу. М’язам потрібно більше калорій, ніж жиру. Це говорить про те, що чим більше у людини м’язової маси, тим більше вона спалює енергії за день. Причому зовсім неважливо – чи зайнята людина фізичною працею або просто валяється на дивані!

Пройти сеанс масажу. Дійсно, медяний або вакуумний масаж спрямовані на прискорення метаболізму в клітинах шкіри. Але така процедура як масаж сприяє і прискоренню метаболізму в організмі в цілому.

Регулярно відвідувати сауну. Користь таких процедур, схоже, не потрібно пояснювати нікому. Серцебиття прискорюється, шлаки разом з потом виходять з організму – все це сприяє прискоренню метаболізму.

Займатися ароматерапією. Один з позитивних ефектів ароматерапії – прискорення обміну речовин. Головне – правильно підібрати ефірні олії.

Добре висипатися. Сон повинен бути тривалим і глибоким. Тільки так клітини мозку будуть мати можливість ефективно обновлюватися. А таке відновлення вкупі з виробленням гормону росту сприяють прискоренню метаболізму.

Частіше бувати на сонці. Ні для кого не секрет, що сонячне світло прискорює метаболізм! Вся справа в тому, що воно допомагає синтезу чудового вітаміну D, що піднімає настрій і сприяє нормалізації та навіть прискоренню метаболізму.

Дихати глибоко. Глибоке дихання, що наповнює киснем кожну клітинку організму, дуже допомагає в прискоренні обміну речовин.

Вести активне статеве життя. Заняття любов’ю були задумані природою не тільки для продовження роду: харчування тканин кров’ю посилюється, тим самим сприяючи прискоренню метаболізму.

Що їсти, та що пити

Які продукти прискорюють обмін речовин?

Яблучний оцет. Весь секрет цього продукту – у мінеральних речовинах, що містяться у ньому. У першу чергу мова йде про калій, що просто необхідний організму для багатьох найважливіших процесів. Яблучний оцет сприяє не тільки метаболізму, але і катаболізму – спалюванню жирів. Пити літрами їдкий яблучний оцет, звичайно ж, не варто. Але ось чайна ложка цього продукту, розчинена в склянці води, з ранку не зашкодить. Людям, що мають певні проблеми зі шлунком краще відмовитися від такого напою.

Риба та риб’ячий жир. Вся справа в омега-3 жирних кислотах – вони регулюють (знижують) у людському організмі рівень лептину. Саме ця речовина відповідальна за рішення організму накопичувати або спалювати жир. Чим нижчий рівень лептину – тим скоріше йде обмін речовин.

Білкова їжа. Що можна віднести до цієї категорії продуктів? М’ясо, сир, яйця, сою. Організм, перетравлюючи білок, витрачає багато енергії. А це у свою чергу природно прискорює метаболізм.

Кава, а також зелений чай. Ці напої дійсно сприяють прискоренню метаболізму. Багато хто скептично ставиться до кофеїну, але він прискорює серцебиття, тим самим прискорюючи спалювання калорій. А зелений чай сприяє вивільненню з жирових тканин таких речовин як жирні кислоти.

Чорний і червоний перець. Він також грає свою роль у прискоренні обміну речовин. У ньому міститься капсаїцин, що надає перцю гостроту і прискорює обмін речовин. І в цілому ж будь-яка гостра їжа здатна прискорити метаболізм на 25%.

Грейпфрут. Недарма цей фрукт так подобається прихильниками дієт! Швидше за все, під час відповіді на запитання про те, які продукти прискорюють обмін речовин, багато хто назве у першу чергу саме грейпфрут. Він дійсно стимулює травлення і прискорює метаболізм.

Лимон. Вода з лимонним соком під час тренувань не тільки освіжить, але і прискорить метаболізм.

Імбир. Імбир допомагає підвищити швидкість метаболізму. Як, до речі, і водорості.

Вода. Цей пункт варто було б зробити першим. Рясне питво чистої води – найкращий засіб для прискорення метаболізму.

Безумовно, не варто забувати і про вітамінм. Саме для прискорення метаболізму особливо важливий вітамін В6, а також фолієва кислота і такі мікроелементи як хром, кальцій і йод.

Виконуючи ц, зовсім не складні рекомендації можна невдовзі помітити покраення самопочуття, а також зниження ваги.

poradnyk.com.ua

Фото ілюстроване

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь