Терешківка, Шняківка, Сальне: у жителів сіл Ніжинщини назбиралося чимало проблем

 

 

 

 

 Сьогодні селищний голова Лосинівської селищної ради Анатолій Стрілець провів виїзні приймальні у Терешківці, Шняківці, Сальному. 
Найбільше людей в цьому регіоні турбує питання налагодження автобусного сполучення з містом Ніжин. І конкурс нібито пройшов, і переможця визначено, але їздити цей переможець з певних причин відмовляється.
Власними силами селищна рада організовує підвіз жителів цих сіл до Лосинівки тричі на тиждень, де вони можуть пересісти на автобус Ніжин-Лосинівка і доїхати до Ніжина, але це не зовсім зручно. Тому було вирішено звернутись з листом до обласної державної адміністрації щодо налагодження автобусного сполучення Ніжин-Терешківка, оскільки права на проведення конкурсу на цей маршрут залишаються за ними.
Друге питання – земля. Далеко не всі жителі сіл отримали землю для ведення особистого селянського господарства (до 2-х га), а земель уже майже не залишилось. Тому селищний голова зазначив, що до цього питання потрібно підходити дуже виважено, визначити всі вільні землі, проаналізувати подані заяви, обговорити питання з активами сіл (у Шняківці з цією метою створили навіть спеціальну комісію), щоб і людей не образити і хоч якийсь земельний резерв залишити.
Турбує жителів і питання питної води. В колодязях вона пропала, а в свердловинах – не придатна для вживання. Тому і над цим питанням потрібно думати. Вихід знайшли сальненці, дякуючи місцевому сільгосппідприємству «Рід», керівник та депутат селищної ради Микола Чуприна, там зробили свердловину в центрі села і за водою їдуть тепер навіть із ближніх сіл.
Потрібно завершити питання облаштування вуличного освітлення. Анатолій Стрілець пообіцяв, що як тільки відступлять холоди, роботи будуть відновлені.
Запуск в роботу флюорографічного кабінету при Лосинівській амбулаторії (зараз не працює через відсутність працівника), збільшення ліжок денного стаціонару а Лосинівській амбулаторії, організація вивозу побутового сміття в населених пунктах, ремонт доріг – це далеко не увесь перелік проблемних питань, з якими сьогодні прийшли мешканці сіл до селищного голови.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь