Що читати на вихідних: 5 книг, які рекомендує Білл Гейтс

 

 

 

 

Білл Гейтс, він же батько Microsoft, дуже любить читати. У нього навіть є особисте правило – читати не менше однієї книги на тиждень, якого він дотримується на протязі вже багатьох років. З огляду на те, скільки різних книг прочитав за своє життя Білл, не дивно, що він став справжнім експертом з літератури, і тепер частенько пише невеликі відгуки про твори, які йому сподобалися і чимось вразили.

Білл Гейтс публікує рецензії на цікаву, на його думку, літературу на своєму сайті Gates Notes, розповідаючи, що особливого є в кожній з книг, і чому він рекомендує їх почитати. І не так давно засновник компанії Microsoft склав черговий міні-гайд по книжковому світу, в який увійшли п’ять найоригінальніших і вражаючих читача книг 2018 року. Як пише сам Білл, ці книги обов’язково варто прочитати, а ще вони можуть стати чудовим новорічним подарунком для когось з друзів. Коротше кажучи, вони однозначно варті вашої уваги.

Загляньте сюди: Читаємо про читання

Билл рекомендует

Книга «Учениця» авторства Тари Вестовер

Список найкращих книг 2018 року, складений Біллом Гейтсом, очолив автобіографічний твір – «Учениця. Зрадити, щоб знайти себе », написаний Тарой Вестовер. Це розповідь про дитинство головної героїні, яка виросла в ортодоксальній сім’ї мормонів – яка лякає читача своєю оголеною відвертістю, і відкриває завісу над несподіваним виворотом нашого світу.

Книга змушує побачити те, про що багато хто з нас вважають за краще просто не знати і навіть не думати. Роль дітей в житті батьків. Безпорадність і залежність маленької людини від дорослого. Байдужість і нерозуміння, з яким часто стикаються ті, хто шукає допомоги. Сила волі і межа людської витривалості. При цьому склад і стиль подачі настільки гарні, що «Учениця» не викликає бажання закрити книгу і, здригнувшись, відкласти її подалі – розповідь затягує і не відпускає до самого кінця.

У своєму коментарі до твору Білл Гейтс відзначає, що книга відкриває очі на реальні можливості людини, яка дійсно прагне до чогось, показує справжню цінність самоосвіти, вчить справлятися з різними перешкодами в житті.

А ще загляньте сюди: 11 способів навчити мозок видавати свіжі ідеї

Ученица

Книга «Армія без людей» авторства Пола Скарре

«Армія без людей», вона ж «Нічия армія» – цікавий погляд на найближче і, на жаль, цілком реальне майбутнє людства: супертехнології, штучний інтелект і роботи, на яких переклали всі складні, брудні і небезпечні завдання. В результаті вийшов на перший погляд утопічний світ, в якому роботами виконується все, що потрібно для людського комфорту – від простої фізичної праці до проведення військових дій. І прийняття рішень про ці самі військові дії. Ось якось  відразу і сумнішою стала утопія, чи не так?

Автор – колишній співробітник Пентагону, який брав участь у розробці багатьох законів про озброєння і оборону, тому події, про які розповідається на сторінках книги, сприймаються не те щоб з тривогою, але, безперечно, змушують серйозно задуматися. Білла Гейтса книга зацікавила саме складністю і актуальністю теми – ШІ останнім часом розвивають все активніше, та й певна схожість з технологічними розробками деяких країн світу теж простежується.

Це цікаво: 8 порад від успішних і багатих, як провести вихідні

Книга «Погана кров» авторства Джона Каррейра

Божевільна історія, як описує цю книгу Білл, розповідає нам про одне з найгучніших викриттів десятиліття – про стрімкий злеті і феєричне падіння медичної компанії Theranos. Велика медична компанія, перспективний стартап, який пропонував інноваційні лабораторні дослідження крові, став найбільш гучної аферою за весь час існування Силіконової долини, а засновниці компанії були пред’явлені звинувачення в масовому шахрайстві, підробці та багатьох інших, не менш серйозних речах.

В результаті мильна бульбашка Theranos лопнула, а журналіст WSJ Джон Каррейра, який проводив розслідування, систематизував зібрані матеріали, написав і видав викривальну книгу про все, що відбувалося в компанії – інтриги, хабарі, фальсифікації і несподівані таємниці, про обман і зруйноване життя пацієнтів.

Дурная крровь

Книга «21 урок для XXI століття» авторства Юваль Ной Харари

Новий роман-бестселер Юваль Ной Харари, «21 урок для XXI століття», Білл Гейтс теж не залишив без уваги – він давно став затятим шанувальником творчості цього автора. У новій книзі піднімаються злободенні питання людства – множаться проблеми екології, економічні та політичні кризи, фейки в новинах, військові загрози, релігійні суперечки, міграційні напливи, світовий тероризм і все той же штучний інтелект, що лякаюче швидко розвивається

Це цікаво: П’ять пророцтв Стіва Джобса, які збулися

Події, що розгортаються зачіпають сьогодення і найближче майбутнє людства, розповідають, як і до яких наслідків можуть привести події, свідками яких ми зараз є. Читаючи цю книгу, переосмислюєш своє сприйняття новин і подій, з якими нам доводиться щодня стикатися.

Книга «Медитація і усвідомленість» авторства Енді Паддікомба

І замикає п’ятірку кращих книг року видання «Медитація і усвідомленість», яка поєднала автобіографію і практичні методики медитації. На сторінках книги автор розповідає про своє життя, про довгий шлях від звичайного студента до буддистського ченця, і дає доступне навіть новачкам в світі йоги керівництво по вправам, різних способів зниження стресу і зміцнення психічного здоров’я. До речі, Енді Паддікомб є автором Headspace – популярного додатка для тих, хто займається медитацією.

Білл і його дружина Мелінда вже давно захоплені медитаціями, тому книга виявилася для них дійсно цікавою. Так що Гейтси однозначно рекомендують її до прочитання тим, хто цікавиться цією тематикою.

Медитация и осознанность

Джерело: blog.comfy.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь