Вакцинування від коронавірусу планують розпочати в лютому

 

 

 

 

У п’ятницю, 29 січня відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Під час засідання був затверджений календарний план вакцинації українців від коронавірусу.

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, одним із найважливіших завдань є чітко визначити потребу держави у вакцинах на цей рік.

«Вакцинування людей повинне розпочатись у лютому. У нас є затверджений Національний план, який визначає 5 етапів вакцинації. Усе це має бути показано в Календарному плані на цей рік. Зокрема, хто, коли й де зможе безкоштовно отримати ефективну вакцину від коронавірусу», — підкреслив Денис Шмигаль.

Під час засідання заступник Міністра охорони здоров’я — Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко презентував Календарний план вакцинації населення у 2021 році.

Також Головний державний санітарний лікар зауважив, що оперативний штаб з протидії вакцинокерованим інфекціям у МОЗ, з урахуванням соціологічних опитувань, визначив прогнозовану кількість вакцин для закупівлі Україною на рівні 15 мільйонів додаткових доз.

За словами Віктора Ляшка, холодовий ланцюг в Україні сьогодні може забезпечити зберігання будь-якого виду вакцин (від -70°C і до +8°C), які вже пройшли реєстрацію.

Державна комісія з питань ТЕБ та НС схвалила відповідний Календарний план.

cg.gov.ua

Центральне фото ілюстративне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь