Делегація з Ніжина ознайомилася з екоорієнтованим проектом ТОВ “Кліар Енерджі” в Корюківці

 

 

 

 

Питання ефективного теплопостачання Ніжина – на часі. Учора, 03 лютого, делегація з Ніжина з робочим візитом завітала до міста Корюківки, що на Чернігівщині, щоб не зі слів, а на власні очі побачити увесь процес виробництва теплової енергії від  ТОВ “Кліар Енерджі”.

Повідомляє Нежатин.

Раніше ми писали Хто дасть тепло ніжинцям: чи зміниться постачальна компанія?

У складі делегації Корюківку відвідали заступник міського голови Ф. Вовченко, секретар ради Ю. Хоменко, депутат міської ради В. Корман, начальник сектору енергоменеджменту та енергоефективності Д. Ворона, керівник громадської організації «Мама-86-Ніжин» В. Щокіна та інші фахівці.

Енергетики Корюківської ТЕС працюють у цьому напрямку уже 5 років. Спеціалісти радо поділилися досвідом та показали увесь технологічний процес. Енергію видобувають із щепи (тріски дерева).  Гостям продемонстували, як відбувається завоз матеріалу, як він подрібнюється і спалюється в генераторах. При цьому підкреслили суттєвий “плюс” Корюківської ТЕС – це безпечно для довкілля, адже електроенергія виробляється з біомаси – деревини.

На Корюківській ТЕС працює більше 50 людей.

Ніжинців зацікавив таких екоорієнтований проект, і на сьогоднішній сесії Ніжинради його ще раз обговорили. Деталі – згодом.

Фото “Нежатин”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь