На одержанні хабаря затримали голову однієї з сільрад на Ніжинщині

 

 

 

 

Поліція Чернігівщини затримала на одержанні 100 тисяч гривень хабаря голову однієї з сільрад.
Поліція встановила, що чиновник отримав від керівника суб’єкта господарювання за невтручання у господарську діяльність неправомірну вигоду в сумі 50 000 гривень та 1800 доларів США (тобто 100 тисяч гривень в еквіваленті вітчизняної валюти).
Сьогодні співробітники Слідчого управління ГУНП спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідування в Чернігівській області та під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області задокументували злочинну діяльність посадовця місцевого самоврядування.
Підозрюваний обіймає посаду сільського голови у Ніжинському районі.
Поліцейські затримали його у приміщенні сільської ради в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Слідчий відкрив провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Її санкція передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Нині проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на збирання доказів протиправної діяльності посадовця.
Фото ілюстративне
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь