Ніжин: Рада Європи надаватиме експертну підтримку в розробці місцевих програм

 

 

 

 

Міський голова Олександр Кодола взяв участь в онлайн конференції «Захист національних меншин, включаючи Ромів та мови меншин в Україні» в рамках проєкту Ради Європи.

До обговорення долучилась в.о. Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко, керівниця проєкту «Захист національних меншин, включаючи Ромів та мови меншин в Україні» Земфіра Кондур, начальник управління культури Тетяна Бассак, головний спеціаліст управління культури Олександра Сімкіна та керівника Ніжинської асоціації ромів «ЗОР» Марина Бублик .

У рамках згаданого проєкту Рада Європи надаватиме експертну, методологічну підтримку в розробці місцевих програм з розвитку та інтеграції національних спільнот, у тому числі ромських громад у відповідності до положень Рамкової конвенції захисту прав національних меншин та Плану Дій Ради Європи для України на 2018-2022 роки.

«Органи місцевого самоврядування мають важливе значення у забезпечені покращення умов життя громад, у тому числі представників національних спільнот, шляхом створення якісних послуг у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення тощо та забезпечення до них належного доступу для всіх верств населення», – зазначив міський голова Олександр Кодола.

Рада Європи в Україні запросила долучитись до проєкту й Ніжинську міську раду.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

Джерело: nizhynrada.gov.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь