У Ніжині обмежать продаж алкогольних напоїв

 

 

 

 

11 лютого відбувся «круглий стіл» щодо врегулювання продажу горілчаних виробів за участі міського голови Олександра Кодоли, секретаря міської ради Юрія Хоменка, першого заступника міського голови Федора Вовченка, заступника міського голови Сергія Смаги, начальника Ніжинського відділу поліції Володимира Духна, підприємців.

Міський голова Олександр Кодола ознайомив присутніх із статистикою про зареєстровані злочини на території міста за 2020 рік. В тому числі із кількістю злочинів, які скоєні особами в стані алкогольного сп’яніння. З вини водіїв, які були в стані алкогольного сп’яніння було чимало ДТП. Загалом 281 водій притягнутий до відповідальності за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння.

Олександр Михайлович зазначив, що Ніжинський відділ національної поліції звернувся з ініціативою щодо обмеження продажу алкогольних напоїв. «Ми маємо обговорити це питання щодо заборони продажу алкогольних напоїв в нічний час. А саме продажу пива, слабоалкогольних напоїв та вина на території міста», – наголосив очільник міста.

Начальник Ніжинського відділу поліції Володимир Духно зазначив, що працівниками відділу поліції було проведено аналіз за 2020 рік з метою визначення причин та умов, що стає причиною для злочинів. Встановлено, що майже чверть злочинів особливо тяжких скоєно особами у стані алкогольного сп’яніння, 82 злочини із 346. У стані алкогольного сп’яніння скоєно 98 % дрібних хуліганств. Поліція щоденно фіксує розпивання алкогольних напоїв в громадських місцях, торік зафіксовано понад 2000 таких порушень. Переважна більшість, яких вчинена в нічний час доби.

Представники національної поліції виступили з ініціативою до міської влади щодо заборони торгівлі алкогольними і слабоалкогольними напоями у нічний час доби.

Очільник міста разом із підприємцями обговорили ситуацію, яка склалася у місті.

Присутні підприємці підтримують пропозицію національної поліції щодо обмеження торгівлі алкогольними і слабоалкогольними напоями. А також запропонували збільшити кількість камер відеоспостережень по місту, щоб запобігти вчиненню злочинів.

Міський голова Олександр Кодола доручив відділу економіки та інвестиційної діяльності та секретарю міської ради Юрію Хоменку підготувати проект рішення міської ради про встановлення заборони продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання із зазначенням часу доби. Зазначив, що міська влада, національна поліція разом із підприємцями буде наводити порядок у місті. «Закон і порядок один для всіх – це моя принципова позиція», – наголосив Олександр Михайлович.

nizhynrada

Центральне фото ілюстративне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь