У Ніжині та районі на туберкульоз захворіли двоє дітей

 

 

 

 

За січень 2021 року у Ніжині зареєстровано 2 випадки захворювання на вперше діагностований туберкульоз, з них 1 випадок позалегеневого туберкульозу, що в 3 рази нижче в порівнянні з минулим роком – 6 випадків захворювання на вперше діагностований туберкульоз  легень. На туберкульоз захворіли 1 – непрацююча особа працездатного віку та 1 дитина шкільного віку.

З метою своєчасної діагностики захворювання на туберкульоз серед населення м. Ніжин лікувальною мережею в січні 2021р. проведено:

  • флюорографічно обстежено  дорослого населення – 1216 осіб, що становить   4,5%  до річного плану;
  • флюорографічне обстеженя  підлітків не проводилось;
  • туберкулінодіагностику проведено – 197 особам, що становить  2,5% до річного плану.

Ситуація в Ніжинському районі наступна: захворюваність на вперше діагностований туберкульоз органів дихання в січні 2021 року знаходиться на рівні з минулорічними показниками, зареєстровано 2 випадки захворювання. Захворіли на туберкульоз – 1 пенсіонер та 1 школяр.

Одночасно, лікувально-профілактичними закладами проводиться недостатня робота щодо своєчасної діагностики захворювання на туберкульоз серед населення Ніжинського району, так з початку року:

  • флюорографічно обстежено дорослого населення – 261 особа, що становить  2,5% до річного плану;
  • флюорографічно обстежено  підлітків –  10 осіб, що становить 2,7%  до річного плану;

–      проба Манту  проведена 5 особам, що становить 0,3% до річного плану. Низьке виконання плану проведення туберкулінодіагностики дітям та підліткам, погіршує своєчасну діагностику туберкульозу серед дітей.

Нежатин за матеріалами sanepidem.ucoz.com

Фото ілюстроване

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь