В Україні вперше на продаж виставили в’язницю

 

 

 

 

Розташований на Київщині Ірпінський виправний центр оцінили в 220 млн грн

Міністерство юстиції спільно з Фондом держмайна виставили на аукціон Ірпінський виправний центр №132, розташований в селищі Коцюбинське Київської області. Це перший такий заклад, який планують продати в рамках проекту «Великий розпродаж в’язниць».

«Якщо хто має зайвих 220 мільйонів та хоче придбати невеличку в‘язницю у кількох кілометрах від Києва – welcome за посиланням нижче», – написав міністр юстиції Денис Малюська у вівторок ввечері, 16 лютого.

Він додав, що 70% надходжень від продажу буде витрачено на розбудову нової в’язничної інфраструктури, яка «відповідатиме європейським стандартам», а 30% поповнить державний бюджет.

На сайті Фонду держмайна вказано, що стартова ціна цієї в’язниці – 220 211 588 грн.

Закриття частини в’язниць міністр юстиції Денис Малюська анонсував в кінці травня 2020 року. За його словами, в Україні жодна в’язниця не заповнена на 100%, натомість переповнені слідчі ізолятори.

Виставити тюрми на продаж планували на літо та осінь минулого року, однак, як зазначав наприкінці грудня Денис Малюська, цьому завадили «численні бюрократичні перешкоди». Всього у 2021 році планують продати чотири в’язниці.

Джерело: zaxid.net

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь