Федір Вовченко: «Мета нашої команди – зробити з Ніжина перлину, яка засяє на всю Україну»

 

 

 

 

Перший заступник міського голови Федір Вовченко родом із Дніпродзержинська. Про Ніжин раніше тільки чув, а тепер, з його слів, закохався в наше місто. «У Ніжина величезний потенціал!», – переконаний Федір Іванович. Детальніше – у інтерв’ю.

 

Після закінчення навчання в Дніпродзержинському державному технічному університеті за фахом менеджмент організації, вся офіційна трудова діяльність Ф. Вовченка пов’язана з комунальною сферою, при чому, у різних її галузях. Починав працювати директором міні-ринку одного з КП міста. «Дисципліна, яка була налагоджена на підприємстві, атмосфера спільної колективної праці, націлена на результат – ці навички залишилися зі мною з першого місця роботи й дотепер», – говорить перший заступник.

Далі працював на КП по обслуговуванню мостів та шляхопроводів м. Дніпродзержинськ, де пройшов шлях від головного механіка до в.о. директора. Потім були різні КП і різні посади… Займався і утриманням доріг у місті, й очолював службу колій КП «Трамвай» та близько 6 років займав посаду директора КП, яке обслуговувало полігон ТПВ.

Крім того, працював директором  КП «Центральні Тепломережі»:  підприємство надавало послуги теплопостачання всьому місту, це близько 300 км мереж, котелень, утримання насосних станцій.

«Все моє життя пов’язане з роботою в комунальній сфері, – підсумовує Ф. Вовченко. – Отриманий досвід допомагає мені працювати на посаді першого заступника».

  • На Ваш погляд, які комунальні питання для Ніжина є першочерговими?
  • Вони усі першочергові, адже забезпечують життєдіяльність міста і комфорт громади. Однак їх необхідно планомірно вирішувати і оперативно реагувати. Скажімо, випав сніг – збираємо всі сили на очищення території, з приходом весни будемо займатися налагодженням роботи з водовідведенням, адже в Ніжині існує проблема підтоплення вулиць. Підкреслю, що коли ми вирішуємо ці проблеми, то не забуваємо й про інші, такі, як освітлення, безпритульні тварини, своєчасне утримання доріг міста… Знаєте, я вдячний громаді Ніжина за співпрацю з владою: громадяни йдуть зі своїми проблемами  на прийом, на комунальні наради, часто саме ніжинці вказують на недоліки, які потребують своєчасного усунення.
  • Які Ваші найближчі робочі плани?
  • Моя задача – організувати роботу всіх комунальних підприємств міста, служб виконкому та структурних підрозділів, щоб вони працювали, як налагоджений механізм. Яким чином цього досягти? Приймаючи зважені рішення, і кадрові в тому числі. Я вважаю, що така посада, як перший заступник, не має конкретного обличчя, має працювати механізм загалом, а не одна людина.

-Стосовно ремонту доріг: що планується в Ніжині цього року? Особливо цікавить ремонт віддалених вулиць, не центральних.

– Кожну вулицю будемо підтримувати у належному стані, аби не допустити подальших проблем. На асфальтованих вулицях будемо проводити ямковий ремонт, Дорогі, які підсипані шлаком і мають вибоїни, не заасфальтуємо, але підсипку і грейдерування забезпечимо.

Перелік вулиць по грейдеруванні та відсипці на 2021 рік (перші 10): вулиця Л. Коцюби, Західна, Корольова, Космонавтів 1-5 лінія, пров. Короткий, вул. Федерса, Мендєлєєва, Радищева, Рєпіна, вул. 9 Січня від №1 до №27.

Перелік по поточному ремонту внутріквартальних доріг м. Ніжина на 2021 рік (перші 10): вул. Покровська, №16, Шевченка, №130 а, Шевченка, №101 а (заїзд), Шевченка, №97 б, Шевченка, №22, Генерала Корчагіна, №5, Шевченка, №128, вул. Синяківська, №75 а-б, вул. Шевченка, №96, вул. Шевченка, №97 а

Перелік вулиць по ямковому ремонту доріг на 2021 рік (перші 10): вул. Галатівська (від пров. Шкільного до вул. Сонячної), Об’їжджа від №59 до №94, пров. Урожайний, вул. Слов’янська, Індустріальна, Липіврізька, Ніжатинська (на ділянці від вул. Б. Хмельницького до перехрестя з вул. Незалежності), вул. Пряма, Кармелюка (в напрямку до 16-ти квартирного будинку), дорожнє покриття біля автобусної зупинки по вул. Василівська поблизу магазину «Україна».

Додам, що цього року комунальні служби виконували прибирання снігу не тільки в центрі міста, а й на тих вулицях, які взагалі до цього ніколи не чистилися. Ми намагалися оперативно реагувати на звернення громади. Це дуже добре, що є двосторонній зв’язок між владою і мешканцями.

-Як вирішити проблему безпритульних тварин у Ніжині?

– Поступово. Ця проблема буде вирішуватись не за місяць і навіть не за рік, вона потребує чіткого спланування крок за кроком. Утім, на шляху до вирішення уже є зрушення. Днями відбувся круглий стіл, де міський голова О. Кодола, депутати та волонтери-зоозахисники спільно шукали вихід із ситуації. Підкреслю – безпритульні тварини в нашому місті –  це не лише проблема влади. Громадяни мають усвідомити, що вони є відповідальними у своєму ставленні до тварин. І от коли буде порозуміння між громадою і владою, тоді питання буде вирішено.

– Стосовно теплопостачання в Ніжині. Нещодавно ніжинцям презентували можливість співпраці з компанією КЛІАР ЕНЕРДЖІ. Які можливі «плюси» і «мінуси» для нашого міста?

– Питання не стоїть так: теплопостачання в Ніжині надаватимуть або «НіжинТеплоМережі», або КЛІАР ЕНЕРДЖІ. Суть у тому, щоб зменшити тариф за ці послуги та якісно їх надавати. Тому пропозицію від КЛІАР ЕНЕРДЖІ ми взяли на розгляд. Чекаємо пропозицію від інших підприємств, які, можливо, запропонують опалювати місто не деревною тріскою, а, скажімо, тепловими насосами. Міська влада нічого не приховує: надійшла пропозиція – ознайомили громаду, надійде інша – ознайомимо також. Коли їх буде декілька, ми винесемо на громадські обгововорення і приймемо саме те рішення, яке необхідне для Ніжина.

– Ви вже кілька місяців проживаєте в Ніжині. Яке враження на Вас справило наше місто?

– Скажу відверто: я закохався в Ніжин, в його багатовікову історію. Ніжин – прекрасне місто, але… У ньому наче і є все: й воду ми видобуваємо з Артезіанських свердловин, але чомусь купуємо її в магазинах, і храми у нас є, але деякі потребують неабиякого ремонту… Є все! Але потрібно докласти зусиль, щоб упорядкувати всі сфери життєдіяльності міста.

Основна мета нашої команди – зробити з Ніжина перлину, яка засяє на всю Україну. Всі знають про історичний Львів з його бруківкою, кав’ярнями та неперевершеним шоколадом, хочуть прогулятися Київським Хрещатиком,  відвідати в Почаєві Почаївську Успенську лавру, але мало хто чув про Ніжин, дехто навіть не знає, яка це область. Тим не менше, в нашому місті є чимало прекрасного, чим би ми могли поділитися з туристами, щоб їм хотілося ще і ще повернутися до Ніжина і насолодитися проведенням часу в нашому місті. Тут і Гоголь навчався і ходив цими ж вулицями, і саму цю пішохідну вулицю, яка носить його ім’я, незабаром буде відновлено… А скільки в Ніжині прекрасних храмів!

Тож спільна мета нашої команди – зробити все, щоб Ніжин яскраво виблискував всіма гранями у намисті найкращих міст України і світу.

Спілкувалась Валентина Пильник

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь