Будьте обережні: завтра на дорогах Чернігівщини очікується ожеледиця

 

 

 

 

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області попереджає водіїв про погіршення погодних умов, що вплине на обстановку на трасах області.
За прогнозом обласного центру з гідрометеорології, 24 лютого у Чернігівській області уночі очікується сніг, а вдень сніг з дощем. Температура нічна -15..-10°C морозу, вдень -5..0°C. У середу у Чернігівській області, як і по всій країні (окрім півдня), буде ожеледиця. Далі з середи на четвер різке потепління – до +5 градусів.
На час негоди дорожнє господарство області знаходиться у режимі цілодобового чергування. Планується проведення робіт з обробки покриття протиожеледними матеріалами.
Просимо водіїв обов’язково зважати на погодні умови при плануванні поїздок. Враховуйте, що провести обробку покриття одномоментно з настанням несприятливої дорожньої обстановки неможливо. Треба час, аби техніка всюди доїхала. А після обробки покриття – щоб протиожеледна суміш спрацювала.
Нагадуємо про необхідність бути особливо уважними на дорозі узимку. Авто обов’язково має бути взуте у зимову гуму з нормальним протектором. при ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, уникати різких поворотів та ризикованих маневрів, тримати дистанцію з іншими автівками, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях промерзання узимку відбувається найбільше і найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.
Фото ілюстроване
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь