У центрі села Мала Кошелівка випиляли дерева: чи законно це?

 

 

 

 

У селі Мала Кошелівка, що під Ніжином, у центрі села випиляли дерева: 5 беріз і 2 клени. Зі слів мешканців села, дерева не аварійні, вони б могли ще роками збагачувати киснем повітря, але їх використали для інших потреб: ними опалюють школи і сільську раду, бо більше нічим.

За словами обурених жителів села,  розпорядження надійшло від старости, Миколи Андрійовича Нікітко. Така ж сама ситуація і у селі Черняхівка. А це один Липіврізький старостівський округ, і керує в обох селах Микола Андрійович.

Журналісти Нежатин у телефонній розмові поцікавилися у Миколи Нікітко, чому саме здорові дерева «потрапили в немилість» до сільського старости.

«Люди нехай говорять, що хочуть, а дерева сухі, аварійні, – відповів староста. –  І Мала Кошелівка, і Черняхівка захламовані сухостоєм. У центрі Малої Кошелівки видалили таких 5. А у Черняхівці в аварійному стані визначено 40 дерев. Такі дерева недавно в Березанці біди наробили: обірвали електродроти, побили машину і паркан.

Рішення приймав не я. На засіданні виконкому Вертіївської сільської ради розглянули листа і дозволили випилювання.

А опалювати дійсно нічим. Дров не заготовлено. У школі 17 градусів тепла діти мерзнуть і не хочуть ходити в школу. То що було робити?».

Це дійсно було б зрозуміло, якби не той факт, що поруч  знаходиться ліс. А в лісі таких сухих дерев більше, ніж достатньо. То чому почали випилювати не в лісі, а в центрі села – така позиція влади дивує…

Зі слів жителів села Мала Кошелівка, біля спиляних сімох дерев ростуть аж ніяк не сухі й аварійні, а здорові дерева… То ж чи дійсно це спилювання було згідно закону й хто за це відповість?

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь