У Ніжині заборонили продаж алкоголю після 22.00

 

 

 

 

Рішення «Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарювання) у визначений час доби в місті Ніжині» прийняли сьогодні, 26 лютого, на черговому пленарному засіданні 7 сесії Ніжинської міської ради. Повідомляє Нежатин.

Мова йде про заборону продажу у Ніжині горілчаних виробів з 22.00 до 8.00. Адже, як було зазначено на сесії, нерідко у ці часи молодь у стані алкогольного сп’яніння вчиняє багато правопорушень різного характеру, в тому числі й вандалізм. І це не може не відобразитися на бюджеті міста.

З цього приводу у сесійній залі почалося обговорення. Присутні підприємці висловили думку, що акцизний товар заборонять продавати в магазинах міста, і це сприятиме розповсюдженню підробного алкоголю у так званих неофіційних продавців.

Заступник начальника Ніжинського відділу поліції О. Чепурний зазначив, що щоб зменшити рівень злочинності, потрібно її попередити:  вживання алкогольних напоїв у більшості випадків можуть мати непередбачувані наслідки.

Міський голова О. Кодола зауважив, що питання комплексне, і звернувся з проханням до поліції Ніжина контролювати недопущення точок продажу самогону. Депутат Ніжинської міської ради, радник міського голови С. Охонько зазначив, що обмежувати продаж алкоголю після 22.00 потрібно, але варто реально оцінювати ситуацію і підійти до цього з більш конкретизованим варіантом, щоб не допустити продаж у Ніжині підробного алкоголю. «Я готовий зробити все можливе, аби висвітлити це в публічній площині на просторах інтернету», – підкреслив Сергій Миколайович.

Також у сесійній залі висловилися й інші депутати з приводу посилення контролю: організувати рейди і прикласти максимум зусиль для боротьби з цією незаконною діяльністю. Говорили, що потрібно зацікавлювати молодь займатися спортом, щоб сприяти здоровому, тверезому способу життя. Звучали пропозиції й відкласти це рішення й ще раз комплексно його вивчити.

Вислухавши різні пропозиції депутатів, прийшли до єдиної думки: рішення прийнято.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь