Є над чим працювати: в Ніжинській міськлікарні мало пакетів по наданню медичних послуг

 

 

 

 

Учора, 25 лютого, в Чернігівській обласній держадміністрації відбулася конференція на тему «Децентралізація в умовах трансформації системи охорони здоров’я». У заході взяли участь голова обласної держадміністрації Анна Коваленко, т.в.о. голови Національної Служби Здоров’я України (далі НСЗУ) Андрій Віленський, директорка Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ Вікторія Мілютіна, голови територіальних громад і головні лікар всіх медичних закладів області. Від Ніжина на конференції була присутня депутат обласної ради, заступник міського голови м. Ніжина з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Грозенко. Повідомляє Нежатин.

У ході конференції всі головні лікарі могли поспілкуватися з т.в.о. голови НСЗУ, поставити запитання стосовно подальшого функціонування медичних закладів.

«Із 1 квітня набирає чинності постанова про підписання нових пакетів по наданню  медичних послуг, і мені, як профільному заступнику, є над чим працювати, – розповіла Ірина Вікторівна. –  Як відомо, кожен пакет – це додаткові кошти для фінансування медичної галузі. Більше пакетів, відповідно,  більше послуг.

І ось маємо таку ситуацію: Менська лікарня, яку очолює наш земляк, Григорій Разнован, має 13 пакетів, Чернігівська обласна – 11, а Ніжинська міська – всього 8. У мене чимало запитань до керівництва нашої лікарні: чому ми маємо такі недопрацювання? Чому не рівняємось на ті районні лікарні, в яких така велика кількість медичних пакетів?

Тож медицині Ніжина є над чим працювати».

Також Ірина Вікторівна розповіла, що губернатор у своєму виступі наголосила  про завершення об’єктів великого будівництва. На території міськлікарні в Ніжині здійснюється державний проєкт «Велике будівництво», у його рамках проводиться реконструкція приймального відділення відповідно до європейських медичних стандартів.

І одним з нагальних питань є: чи встигнуть завершити всі роботи до 31 березня, як того  вимагає уряд?

«Я ініціюю нараду з будівельниками, проєктанками, управлінням капітального будівництва, під головуванням першого заступника, щоб ми своєчасно здали об’єкт «Велике будівництво» в експлуатацію», – наголосила І. Грозенко.

Крім того, на сьогоднішню сесію Ніжинської міської ради  винесено клопотання до Ніжинської районної ради про передачу Ніжину в комунальну власність районної лікарні, як цього вимагає закон 1009.  «На даний час порозуміння з райрадою ми ще не досягли, але, згідно закону, у райлікарні ще є термін: цей закон зобов’язує здійснити передачу до 1 липня».

Фото chor.gov.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь