У минулому році 25 ніжинців змінили своє ім’я

 

 

 

 

Зміна імені та прізвища – одна з затребуваних послуг органів державної реєстрації актів цивільного стану. А віднедавна до цієї категорії сервісів юстиції додалася й процедура зміни по батькові. Що стосується жителів Ніжина, то вони також вдаються до реалізації особистих немайнових благ. 

За словами начальниці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірини СВИСТУН, згідно з українським законодавством громадяни, керуючись власними причинами та вподобаннями, можуть з 16 років (з 14 – за згодою батьків) змінювати своє ім’я та прізвище, а віднедавна – ще й по батькові. До речі, у минулому 2020 році фахівці Ніжинського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану склали 25 актових записів про зміну імені. З початку 2021 року було подано вже 5 заяв на зміну імені та складено 3 актових записи про зміну прізвища, ще 1 особа розпочала процедуру по зміні по батькові. 

Очільниця додала, що на зміну імені зважуються особи різного віку та статі, проте жінки роблять це частіше. Мотиви у громадян різні: хтось впевнений, що разом з іменем змінює долю, що «престижне» прізвище допоможе влаштуватися на хорошу роботу, дехто намагається мати якомога більше спільного з кумиром, а хтось, наприклад, хоче максимально «поріднитися» з вітчимом. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь