На ремонті мосту на Чернігівщині «зникло» майже пів мільйона гривень

 

 

 

 

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох посадовців регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» та керівника приватного будівельного підприємства, яких підозрюють у службовому підробленні, розтраті та заволодінні бюджетними коштами.

Перед судом постануть двоє посадовців Укрзалізниці та підрядник, які завдали державі збитків на суму понад 438 тисяч гривень під час ремонту залізничного мосту.

Під час досудового розслідування встановлено, що посадові особи спільно з підприємцем спричинили збитки державі під час ремонту залізничного мосту на ділянці Гомель – Чернігів – Київ.

Слідчі з’ясували, що службовці внесли в акти прийняття виконаних робіт недостовірні відомості щодо найменування та обсягів фактично виконаних робіт і підписали їх.

Ці документи послугували підставою для незаконного перерахування бюджетних коштів на рахунок підрядника.

Частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України, яку інкримінують фігурантам справи (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

0462.ua

Фото ілюстроване

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь