Пенсіонер у Ніжині знайшов біля сміттєвого баку пакет зі зброєю

 

 

 

 

Ніжинська місцева прокуратура направила до суду клопотання про звільнення підозрюваного у придбанні, зберіганні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідство встановило, що 62-річний ніжинський пенсіонер, який жодного разу не притягувався до кримінальної відповідальності, на одній із вулиць міста знайшов біля сміттєвого баку пакет. Там знаходилася мисливська рушниця, що відноситься до вогнепальної зброї і є придатною до проведення пострілів. Знахідку чоловік переніс до свого місця проживання, де почав її зберігати.
Проте, за кілька днів, чоловік за власним бажанням, добровільно, видав «знахідку» працівникам поліції.
Відповідно до ч. 3 ст. 263 КК України звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.
Нагадаємо, санкція частини 1 статті 263 КК України (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) передбачає покарання позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

mynizhyn
 за матеріалами Ніжинської місцевої прокуратури
Фото ілюстроване
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь