На Ніжинщині судитимуть матір, яка заборгувала доньці майже 42 тис. грн

 

 

 

 

Ніжинською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом злісного ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дитини (аліментів) ч. 1 ст. 164 КК України.
Так, 33 річна мешканка одного із сіл Ніжинського району згідно рішення Ніжинського міськрайонного суду зобов`язана виплачувати починаючи з 2015 року на користь своєї 9-річної дочки аліменти до досягнення дитиною повноліття.
Проте, «горе мати»маючи офіційне працевлаштування з 2018 року ухилилась від сплати аліментів та надання будь-якої матеріальної допомоги на утримання своєї дитини та приховувала свої фактичні доходи. В результаті чого, загальна сума заборгованості по аліментам за період часу з 2018 року по січень 2021 становить майже 42 тис. грн.
Наразі відносно жінки обвинувальний акт скеровано до суду.
Довідково: санкція ч. 1 ст. 164 КК України передбачає покарання у вигляді громадських робіт на строк від вісімдесяти до ста двадцяти годин або арешт на строк до трьох місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено.
Фото ілюстроване

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь