Усі багатодітні родини Ніжинської ОТГ отримають подарунки, питання лише в черговості

 

 

 

 

26 лютого, під час пленарного засідання сьомої чергової сесії міської ради, міський голова Олександр Кодола вручив багатодітній сім’ї Шевченко Інни та Олександра телевізор Bravis LED-43G5000+T2. Ця техніка була придбана Департаментом сім`ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації за кошти обласного бюджету. Родина Шевченко виховує 5 дітей, і подарунку була надзвичайно рада. Сподівання, що цю радість з родиною розділять всі, не виправдались, адже, після публікації цієї інформації в соціальних мережіх почали поширюватися недоволення і не зовсім позитивні коментарі з приводу того, що ніби то це зроблено показово і чи отримають колись і інші багатодітні родини подарунки від влади міста?

Усі крапки над “і”розставила профільний заступник міського голови, депутат обласної ради Ірина Грозенко, яка в розмові з журналістами Нежатин пояснила:

“У рамках комплексної обласної програми підтримки сімї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на період до 2020 року Департаментом сімї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації придбано для 5 багатодітних сімей Ніжинської ОТГ , у яких виховується 5 і більше дітей, цінні подарунки, а саме:

газова плита, яку отримала багатодітна сім’я Козел Людмили Павлівни ( 5 дітей),

2 велосипеди родина Дригулич Тетяни Іванівни (6 дітей),

набір кастрюль родина Плошко Ірини Михайлівни (5 дітей)

телевізор сім’я Шевченко Інни Михайлівни (5 дітей)

планшет сім’я Багмет Оксани Михайлівни (5 дітей)

У Ніжинській ОТГ зареєстровано 326 багатодітних сімей, де виховується 1061 дитина, з них 15 багатодітних сімей, де виховується 5 і більше дітей.

Бюджет комплексної обласної програми підтримки сімї,  забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми не може охопити підтримкою всі 15 сімей Ніжинської ОТГ, де виховується 5 і більше діток, в один бюджетний рік. Тому цінні подарунки видаються в порядку черговості”.

  • Ірина Вікторівна,  скільки багатодітних родин отримали таку допомогу у минулому році?
  • У 2020 році в рамках комплексної міської програми підтримки сімї,  забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на 2020 рік виділено 68 тисяч грн для матеріальної підтримки багатодітних сімей міста, отримали таку допомогу 39 багатодітних сімей, де виховується 139 дітей.
  • А скільки коштів виділено цього року?
  • Цього року в рамках комплексної міської програми підтримки сімї,  забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на 2021 рік виділено 70 тис. грн для матеріальної підтримки багатодітних сімей міста.

Ірина Грозенко зазначила, що фінансова допомога багатодітним родинам міста надається сімям, які опинилися в складних життєвих обставинах, багатодітним сімям, в яких діти вступають до 1 класу. Обовязковою умовою є наявність посвідчення багатодітної сімї та місце реєстрації на території Ніжинської ОТГ.

За консультативною допомогою щодо отримання фінансової допомоги багатодітні сімї можна звертатися до відділу в справах сімї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради за адресою: площа І. Франка, каб. 9, або за телефоном 7-18-31

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь