Перекладача та письменника з Ніжина відзначили на рівні області

 

 

 

 

4 березня клуб “Краєзнавець” ОУНБ імені В. Г. Короленка запросив на урочистості з нагоди вручення обласної літературно-мистецької премії імені Леоніда Глібова цьогорічним лауреатам.

Премію у 2002 р. заснували міське громадське об’єднання Літературна спілка “Чернігів” та редколегія журналу “Літературний Чернігів”.

Напередодні заходу творча громадськість міста та працівники бібліотеки вшанували пам’ять непересічної особистості, громадського діяча, поета, байкаря, видавця, який тривалий час жив і працював у Чернігові, Леоніда Івановича Глібова (5.03.1827–10.11.1893) і поклали квіти на його могилу поблизу Троїцько-Іллінського монастиря.

Серед цьогорічних лауреатів – ніжинець – прозаїк, перекладач, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри німецької мови НДУ ім. М. В. Гоголя Анатолій Ролік , за книгу перекладів з німецької “Микола Гоголь в німецькій науковій та художній літературі. Антологія”.

Також відзнаку отримав ніжинський письменник Анатолій Шкуліпа.

Щиро та сердечно вітали лауреатів заступниця директора бібліотеки ім. В. Г. Короленка Алла Мальована, письменник, викладач Ніжинського державного університету ім. М. В. Гоголя Олександр Забарний та ін.

За матеріалами monitor.cn.ua

Фото cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь