Штормитиме аж десять днів: Землю накриє затяжна магнітна буря

 

 

 

 

У березні 2021 року Землю буде атакувати магнітна буря, яка сплесками різної сили триватиме орієнтовно десять днів. Астрофізики оприлюднили дати метеошторму, а лікарі розповіли, як уберегтися від його впливу в небезпечні дні. Дати березневих магнітних бур назвали в Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Метеоколивання почнуться вже 12 березня, і магнітосфера буде збуджена 12-13 числа, потім 15-го, а 18-19 очікується магнітна буря рівня G1. Після чого ще два дні − 20-21 березня очікуються незначні коливання.

Магнітною (або геомагнітною бурею) астрофізики називають один із видів геомагнітної активності. Явище зумовлене збуренням магнітного поля землі тривалістю від кількох годин до кількох діб (від 12 до 72 або більше), викликане надходженням в околиці Землі збуджених високошвидкісних потоків сонячного вітру та пов’язаної з ними ударної хвилі. Магнітна буря може тривати від кількох годин до кількох днів.

У дні магнітних бур самопочуття може погіршуватися у метеочутливих людей, людей у віці. Збої в організмі можуть відчувати «сердечники», гіпотоніки, гіпертоніки та люди з іншими хронічними проблемами зі здоров’ям. Нездоровитися може і людям, які вважають своє здоров’я міцним.

У небезпечні дати магнітних бур можуть бути головні болі, дратівливість, апатія, депресивні настрої. Лікарі радять у ці дні уникати стресів і перевтоми − як фізичної, так і психоемоційної. Більше гуляйте, дихайте повітрям і мисліть позитивно. Непогано було б прийняти теплу ванну перед сном, а вранці − контрастний душ.

Відмовтеся в ці дні від алкоголю, шкідливої їжі, куріння. Менше пийте кави та інших енергетичних напоїв. А якщо у вас є названі вище хвороби чи стани, подбайте, щоб необхідні ліки завжди були під рукою.

Джерело: cheline.com.ua

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь