5 замість 12: на Чернігівщині укрупнюють лісгоспи

 

 

 

 

З дванадцяти державних лісгоспів на Чернігівщині планують залишити п’ять. Це Городнянський, Корюківський, Ніжинський, Новгород-Сіверський та Чернігівський. Про це на селекторній нараді в Чернігівській ОДА, яка відбулась 18 березня, сказав начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Аніщенко.

Нині на території області 12 державних лісгоспів. Об’єднання і реформування їх структури запланували на кінець квітня.

Проти цих планів виступили у Семенівці та Добрянці. В останній люди вийшли на мітинг, протестуючи проти ймовірного приєднання їхнього лісгоспу до Городні. Працівники лісгоспу бояться можливих скорочень, а голова громади Світлана Бицько – втрати бюджетоутворюючого підприємства, яке дає 60 відсотків надходжень громади.

За словами голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрія Болоховця, місцеві податки та збори, які платять державні лісогосподарські підприємства, і після реформування будуть сплачуватися до бюджетів тих самих ОТГ, сільських і селищних рад.

Головні структурні підрозділи (лісництва) не ліквідуються та не об’єднуються. Тобто рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів і податок за лісові землі, згідно з чинним законодавством, так і буде перераховуватися до місцевого бюджету – за місцезнаходженням лісової ділянки.

Джерело: Суспільне

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь