Українцям запропонували заробляти на порушниках ПДР – що готує МВС

 

 

 

 

Незважаючи на збільшення розмірів штрафів, встановлення камер автофіксації та патрулювання доріг “фантомними патрулями“, українські водії продовжують систематично порушувати ПДР. Багато хто навіть не замислюються про те, що найменше відхилення від встановлених для загального блага правил може привести до серйозної аварії з летальним результатом, пише autocentre.ua.

Деякі автомобілісти звикли дотримуватися правил тільки в зоні дії камер або коли бачать патрульну машину. В інший же час порушники вільно нехтують ПДР. Для того, щоб викорінити цю практику, в МВС запропонували ввести систему контролю за порушниками під назвою “поліцейський у смартфоні”. Ця система дасть змогу водіям фіксувати порушення іншими учасниками дорожнього руху і отримувати за це гроші, а саме — відсоток від виписаного штрафу.

Нині програма перебуває на стадії розробки. За словами заступника голови МВС Антона Геращенка, до цього процесу залучили депутатів та експертів. Законопроект незабаром буде готовий і відправлений на голосування до Верховної Ради. Який буде регламент роботи системи, у відомстві поки що не говорять. Відомо, що для цього потрібно буде мати лише смартфон зі спеціальним додатком. Складних маніпуляцій не передбачається, все очікується максимально просто і інтуїтивно зрозуміло, щоб не відволікатися від дороги. У МВС впевнені, що така система дасть змогу в рази зменшити кількість порушень ПДР, адже водії будуть розуміти, що уникнути покарання в такій ситуації навряд чи вийде.

“Якщо водій побачить, що хтось проїхав на заборонний сигнал світлофора, розвернувся через суцільну смугу, скоїв ДТП і втік з місця події, то він зможе натиснути на екран і останні 30 секунд записаного відео надійдуть в поліцію. Правоохоронці, у свою чергу, отримають право скласти адмінпротоколи на основі цього відео. При цьому 10% від суми штрафу отримає автомобіліст, який повідомив про порушення”, — підсумував Геращенко.

 

Джерело: mmr.net.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь