Якою буде вулиця Гоголівська, аби місто виглядало, як європейське

 

 

 

 

Вчора, 23 березня, у стінах Ніжинської міської ради, обговорювали питання реконструкції вулиці Гоголя.

Повідомляє «Нежатин»

Обговорили ремонт вулиці та налагодження комунікацій між владою і підприємцям: власники магазинів погодилися долучитися до ремонту фасадів власних приміщень.

Також на робочій нараді були присутні історики, краєзнавці та проектанти робіт і мова йшла про реконструкцію Гоголівської: це має бути пішохідна зона, яка  відтворюватиме перекази глибокої давнини.

Раніше ми писали: Якою ж може стати Гоголівська – останні штрихи до пропозицій

Радника міського голови Сергій Охонько озвучив присутнім основні етапи, які наразі у стадії обговорення:

  • планується часткове перекриття вулиці, так, як проводитиметься заміна підземних комунікацій;
  • буде демонтаж не лише асфальтового покриття, а й бруківки для того, щоб її підняти і відновити після реконструкції;
  • наразі розробляється дизайн-код міста і всі вивіски по місту мають буди історично привабливі та цікаві.
  • є ідея при вході на Гоголівську встановити браму, яку історики запропонували зробити у вигляді кам’яної інсталяції. Сама ж вулиця має відтворювати різні історичні події минулих років із творів Гоголя.

«Вулиця буде більш приваблива як для туристів так і для жителів міста – підкреслив Сергій Охонько – вона залишиться пішохідною, а у разі виникнення надзвичайних ситуацій, в’їзд на Гоголівську буде здійснюватися від вулиці Яворського».  Всі ці дії будуть обговорюватися та погоджуватися на засіданні містобудівної ради. Для комунікації з міською владою він запропонував підприємцям визначити людину з оргкомітету, яка може звертатися для погодження тих чи інших питань.

Які строки проведення робіт

На сьогоднішній день, вносяться зміни до проєкту, які мають затвердити до 31 березня і роботи по реконструкції планують розпочати вже цього літа.

Підприємці висловили прохання розробити частковий план роботи, аби не перекривати всю вулицю зразу, а щоб це, по можливості, було поетапно.

Ректор Ніжинського університету Олександр Самойленко зазначив, що науковці підтримують дану ідею. «Якщо потрібна буде допомога від університету, ми готові долучитися – сказав він – і добре, що ми вже стартуємо» .

Начальник відділу з благоустрою Наталія Бойко підкреслила, щоб усі з розумінням віднеслись до того, що фасади на центральній вулиці мають бути такими, які розроблено по дизайн-коду міста. «Щоб Ніжин нарешті виглядав, як європейське місто – підкреслила вона – адже все це робиться на спільне благо, для міста в цілому».

Головне фото ілюстроване

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь