Щирі вітання ніжинським театралам. Фото

 

 

 

 

Сьогоднішнє засідання виконавчого комітету розпочалося з урочистостей: з нагоди Всесвітнього дня театру, який відзначається 27 березня,  міський голова О. Кодола вручив подяки та подарунки ніжинським театралам.

О. Кодола підкреслив, що Ніжин має давні славні театральні традиції: “Свого часу саме на ніжинських  сценах виступали корифеї українського театру – І. Карпенко-Карий, П. Саксаганський, М. Садовський, М Заньковецька. Ми можемо пишатися, що в Ніжині є не лише аматорський театральний рух, а й Ніжинський академічний український драматичний театр імені М. Коцюбинського, театр, який має  неповторне обличчя і свою історію”. 

Очільник міста побажав, щоб театральна творчість продовжувала надихати кожного з нас, наповнювала справжніми почуттями, яскравими емоціями.

Подяку для колективу справжніх професіоналів отримав Ніжинський академічний український драматичний театр в особі заслуженого працівника України генерального директора Юрія Муквича.

Юрій Миколайович відзначив, що приємно вражений, що за останні 15-17 років влада вперше згадала про театр напередодні професійного свята. “Свого часу нам особисто допоміг О. Кодола: ми маємо дороговартісний світловий проектор і за допомогою О. Кодоли нам подарували автобус, щоб ми могли надалі славити Ніжин за його межами”, – підкреслив Ю. Муквич і додав, що театр продовжує не тільки творчу, а й господарську діяльність: за останні 4 роки вони підготували для працівників театру 4 квартири і планують переобладнати котельню.

Також подяки міського голови отримали колектив аматорського театру Ніжинського міського будинку культури в особі художнього керівника Тетяни Войтенко,
керівник студії «Містерія» мистецької школи та студентського театру при Ніжинському фаховому коледжі культури і мистецтв Ольга Кобзар,
керівник гуртка «Акторська майстерність» та гуртка «Ігротехніка» Ніжинського будинку дітей та юнацтва Ірина Наконечна,
колектив студії-театру «Лайф-Арт», керівник голова ГО «Створимо майбутнє разом» Євген Коваленко,
колектив аматорського театру «Город Н», художній керівник, голова ГО «Поліграмос» Наталія Білоус.
Долучаємось до привітань і щирих побажань!
 Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь