Трирічний Ваня не хотів їсти: батько почав бити сина по голові

 

 

 

 

Чотири місяці під арештом у СІЗО проведе 35-річний Іван Беля з селища Срібне. Таке покарання йому дав 10 березня Срібнянський районний суд за побиття трирічного сина Іванка.

Торік 9 грудня п’яний Беля вкотре вчинив вдома розбірки. Якщо раніше від нього потерпала дружина Наталія, то цього разу він обрав жертвою синочка. За те, що дитина не хотіла їсти, став бити по голові. Відлупцював так, що медики діагностували у хлоп’яти закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку. На повіці лівого ока у Вані був синець. За висновком судмедекспертів — це легкі тілесні ушкодження. Отож і судили Белю за частиною 2 статті 125 Кримінального кодексу (умисне легке тілесне ушкодження). Максимум за цією статтею — арешт до півроку або обмеження волі до двох років (в народі колонія-поселення).

Беля у Срібнянському комунгоспі, де працює слюсарем-сантехніком, характеризується позитивно. Срібнянською селищною радою — посередньо. Однак це не врятувало його від ув’язнення.

Іван Беля з 2014 року кілька разів притягувався до адміністративної відповідальності за насильство у сім’ї. Суд штрафував його, присуджував громадські роботи. Та він не каявся. Торік його зловили п’яним, їздив на мотоблоці. Присудили штраф 10200 гривень.

Може, хоч у СІЗО чотири місяці побуде тверезим і зробить висновки. Гадаю, дружині теж час прийняти рішення. Що важливіше: спокій у родині, чи життя у страху.

Нещодавно побив п’ятирічного хлопчика, свого пасинка, і Віктор Дубровний з села Дрімайлівка Куликівської ОТГ. Але поки що уникнув СІЗО.

Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №12 (1819), 25 березня 2021 року

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь