«Мандри країною» з Лілією Рубан відзняли сюжет про Ніжин

 

 

 

 

26 березня 2021 р., продовжуючи пріоритетний напрям розвитку та промоції туризму в Ніжині, з ініціативи міського голови Ніжина Олександра Кодоли, до міста завітала знімальна група ТОВ «РУБАН ПРОДАКШН». Метою візиту стала підготовка чергового відео з циклу програм «Мандри країною» з Лілією Рубан. Вельми приємно і почесно, що саме Ніжин з його туристичними локаціями, унікальними храмами та музеями й талановитими мешканцями став героєм цього випуску. Всі організаційні моменти, логістику  та туристичний супровід під час знімального процесу забезпечило управління культури і туризму Ніжинської міської ради, зокрема її очільниця Тетяна Бассак.

Під час мандрівки Ніжином ведуча програми Лілія Рубан особисто зустрілася з міським головою Олександром Кодолою, відвідала перлини туристичної складової Ніжина – його музеї.  Екскурсовод Олександр Морозов на декілька хвилин переніс гостей до скарбниці знань і мудрості музею Рідкісної книги та світу мореплавства у Меморіальному будинку-музею Юрія Лисянського, Лілія Руденко розповіла цікавинки функціонування в Ніжині ХІХ ст. Поштової контори, Леонід Шаган неочікувано відкрив етно душу Народного музею українського старовинного костюму і побуту Ніжинської дитячої хореографічної школи. Прогулянка вузенькими вуличками Грецького кварталу Старого міста, подвір’ями храмів та гоголівським корпусом Ніжинського державного університету імені М.Гоголя відбулася в супроводі екскурсовода Романа Желєзка.

Ніжин – місто талановитих людей, що не словом, а ділом, підтвердили юні вихованці Ніжинської дитячої хореографічної школи, які продемонстрували гостям свою майстерність. Унікальним талантом створення гобеленів ніжинських гостей дивували Євгенія Липовецька – ніжинська художниця, викладачка КЗ Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені М. Заньковецької та її учні.

Сповна відчути атмосферу гоголівської містики, поєднану з ніжинським колоритом, гостям допомогла неповторна ніжинська кав’ярня «Gogol point», в затишних стінах якої пані Лілія Рубан не лише скуштувала запашну каву, а погадала на майбутнє на сторінках творів М.Гоголя. Й звісно, зйомка програми про Ніжин була б неповною без його головного делікатесу – відомих ніжинських огірків, які гості мали змогу скуштувати під час дегустаційної вечері в ресторані «Автограф». Про все це, й ще багато чого іншого, в новому відео про Ніжин з циклу передач «Мандри країною», що з’явиться у вільному доступі вже незабаром.

 

Роман Желєзко – головний спеціаліст

управління культури і туризму Ніжинської міської ради

Головне фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь