Зміни в оплаті лікарняних: які нововведення чекають українців

 

 

 

 

Фонд соціального страхування України продовжуватиме оплачувати лікарняні як до, так і після 30 червня. Але внесуть зміни у законодавство.

Відомство відреагувало на публікації у ЗМІ та зробило роз’яснення щодо змін у законодавстві з 30 червня 2021 року, відповідно до яких в Україні будуть оплачуватись лише лікарняні, видані на час проходження реабілітаційного лікування.

Внесені зміни мали на меті розширення страхових випадків періодом реабілітаційного лікування. Крім того, не було внесено змін до частини другої статті 22 базового закону, у якому також йде мова про надання допомог по тимчасовій втраті працездатності в разі хвороб і травм,
– зазначили у Фонді соціального страхування України.

Щоб усунути ці помилки вже зареєстрували усі необхідні законопроєкти.

“Фонд соціального страхування України продовжить забезпечувати страховий захист на випадок хвороби, травми, самоізоляції від COVID-19 тощо – як до, так і після 30 червня”, – запевнили у відомстві.

Що відомо про електронні лікарняні

  • У 2020 році 13 мільйонів українців отримали електронну медичну картку за програмою цифровізації системи охорони здоров’я.
  • Тестовий запуск електронного лікарняного в Україні планувався з літа 2020 року.
  • Міністерство охорони здоров’я планує реалізувати у 2021 році інтеграцію системи електронного кабінету пацієнта з цифровим додатком “Дія”.

    Джерело: healthy.24tv.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь