«Велике будівництво»: приймальні відділення лікарень отримають медтехніки на 6 млрд грн

 

 

 

 

У рамках президентської програми «Велике будівництво» в 2021 році нові приймальні відділення по всій Україні отримають 4656 одиниць медичного обладнання на суму понад 6 млрд гривень. Про це пише «РБК-Україна».

«Вперше план реконструкцій більш як 200 приймальних відділень лікарень по всій країні президент Зеленський озвучив ще в доковідну епоху – в лютому 2020 року. У програмі Emergency акцент робиться не тільки на ремонті і будівництві приймальних відділень, а й на їх якісному оснащенні сучасною медичною апаратурою», – зазначає видання.

Йдеться про апаратуру, яка вкрай необхідна лікарям, щоб рятувати життя українських громадян – ангіографи, ендоскопи, електрокардіографи, підйомники пацієнтів, дефібрилятори, функціональні ліжка, апарати штучної вентиляції легенів, монітори пацієнта, центральні кисневі станції з мережею, апарати серцевого масажу, центральні станції моніторингу, аналізатори крові, біохімічні аналізатори, коагулометричні аналізатори, МРТ і т.д.

 «Багато лікарень, особливо в райцентрах, досі навіть не мали подібної техніки, тому пацієнтів доводилося возити в обласні центри. Деякі райони України тепер назавжди забудуть страшну практику, коли треба було їхати за десятки кілометрів до обласного центру і втрачати дорогоцінний час для порятунку життя», – йдеться у статті.

Як повідомляють журналісти, в Чернівецькій, Луганській і Черкаській областях роботи з реконструкції приймальних відділень завершені вже на 100%. В середньому по Україні приймальні відділення вже готові на 90%. Станом на 18 березня 2021 року в 90 з 202 приймальних уже завершена реконструкція. У Дніпропетровській області завершено 9 об’єктів із 13, у Черкаській та Донецькій – по 8 об’єктів, Київській та Херсонській – по 7, Чернівецькій, Луганській, Львівській і Чернігівській – по 5. Ще 75 об’єктів готові на 80-99%.

«Максимальною динамікою будівельних робіт у 2021 році відзначилися Дніпропетровщина, Львівщина і Вінниччина – більше третини робіт було виконано вже в цьому році», – йдеться в статті.

Як повідомив раніше заступник керівника Офісу президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко, у 2021 році будуть реконструйовані 177 приймальних відділень по всій країні.

Джерело: neadm.cg.gov.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь