А який суп найсмачніший? Це знають малята з ніжинського дитсадка! Фото

 

 

 

 

СУП – Бабусин , він із галушкАми !

Подивіться наші Тата й Мами…

Тут Картопля, Морква і Окріп –

А Галушок – на увесь наш Рід !
Суп ми із Горохом готували –
Грінки рум’яненькі додавали !
З рисом Суп , із гречкою варили –
Усього нас Вихователі навчили !
Потім смакували залюбки –
Отакі у нас в Садочку Малюки !
Наталя Примушко
5 квітня ввесь садочок жив передчуттям особливого дива – Міжнародний День Супу ! Що може зігріти душу маленьких і дорослих краще за тарілочку ароматного, гарячого супу? А який суп найкращий? А як він готується ? Саме такі проблемно – пошукові ситуації , цікаві дидактичні ігри ,практично-дослідницькі завдання старанно , вишукано підготували вихователі для дошкільнят всіх вікових груп – Парубець Н.Г., Гнітій Л.О., Костандова І.В., Вергун І.А., Мархель І.В. за активною участю нашої батьківської родини. Вся ця запланована і проведена цікава робота з дошкільнятами пройшла з дотриманням усіх умов обмежувальних протиепідемічних заходів , пов’язаних з карантином.
Частенько ми думаємо, що для того, аби приготувати макітерку цього киплячого блаженства, потрібно бути кухарем і провести весь день на кухні. Нічого подібного! І наші дошкільнята це довели ! Завдяки цікавинкам , які відкрили діти через дидактичні ігри «Приберем город – приготуєм суп», «Що в макітру покласти?», «Який суп відгадай – та скоріше називай», практично-продуктивну діяльність по приготуванню різноманітних супів, де вчилися і овочі готувати до супу, і галушки місити та ліпити, ми гуртом виявили неабиякі таланти куховарства .
Як же апетитно і радісно уплітали малюки за дві щоки свої супи! А ще діти дізналися, що батьківщиною супу вважають Стародавній схід, але і давно люблять на Україні і називають Юшкою ! Важко перелічити всі види супів, які сьогодні готували маленькі кухарі в кожній групі , треба було просто це бачити і смакувати . СМАКОТА !
Що ж, День супу – це відмінний привід … зварити суп або юшку і в родині, як з прадавніх часів це любили робити українці. Тож гарного вам настрою і відмінного здоров’я та пошани до рідних українських традицій.
Директор ЗДО №13 Наталя Примушко
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь