У селі на Чернігівщині мешканці зачинили в погребі двох чоловіків

 

 

 

 

Жителі села Хотіївка на Корюківщині бояться залишати свої хати навіть на годину. Всьому виною двоє чоловіків із сусіднього села, які нишпорять людськими хатами й не гребують нічим, крадучи чуже. Сусіди.Сіty про те, що відомо про зловмисників.

У Хотіївці в чужому погребі люди зачинили двох чоловіків, яких підозрюють у крадіжках. Поліція повідомляє, що це сталося 22 березня близько 16.00. Сусіди помітили тоді двох незнайомців, які ходили на місці згорілого будинку їхнього односельця.

Після пожежі, яка сталася 14 березня, там вціліли сарай і погріб. Зайди зламали замок і проникли у чужий льох. Люди, не довго думаючи, зачинили зловмисників усередині й викликали поліцію

На місце події виїздила група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група Корюківського районного відділу поліції. Правоохоронці встановили, що обидва чоловіки — мешканці сусіднього села, раніше судимі за майнові злочини. Викраденого при них не було, але факт незаконного проникнення в чуже помешкання має місце.

Поліція з’ясовує всі обставини події. За порушення недоторканності житла чи іншого володіння порушників можуть оштрафувати чи відправити на виправні роботами на строк до двох років. Або навіть обмежити волю до трьох років. Зловмисників перевіряють на причетність до інших злочинів.

Мешканці Хотіївки підозрюють, що насправді за цими чоловіками набагато більше правопорушень. Припускають, що їхніх рук справа й крадіжка, яка сталася на початку березня, коли пограбували дачу корюківчанина.

Відбили навісний замок, виламали внутрішній замок-засув, яким у селах і дотепер замикають хати, і «погосподарювали» в помешканні. Сусіди побачили відчинені двері у сінцях і зателефонували власнику. Начебто, забрали інструменти, сільськогосподарський інвентар тощо. Господар викликав поліцію.

Місцеві кажуть, що ці двоє ніде не працюють. Захочуть випити чи закусити — лізуть у чужу хату. І їм байдуже, чи вона нежила, чи там є господарі. Мешканці Хотіївки не знають, ходять вони «на промисел» тільки у їхнє село, чи ще кудись.

Залишати свої хати та подвір’я хотіївці бояться навіть на годину. Не кажучи вже про те, коли треба поїхати у лікарню чи управління соцзахисту тощо й покинути будинок на пів дня. Люди в селі налякані й подумують, чи не самоорганізуватися їм проти таких «гостей», щоб захистити своє майно.

Поспілкуватися з цього приводу зі старостою села Раїсою Пилипенко ми не змогли. Раїса Григорівна, пославшись на зайнятість, не прокоментувала ситуацію.

Наталія Рубей, Сусіди.Сіty. Фото надане поліцією

Головне фото ілюстроване

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь