7 квітня — Благовіщення: як підготуватися до цього дня, та що не можна робити

 

 

 

 

7-го квітня, православний світ відзначає день Благовіщення. В цей день перед Божою Матір’ю з’явився архангел Гавриїл, який порадував її гарною звісткою, що вона є обраною Милостивим для того, щоб виконати пророцтво й позбавити людство від гріхів.

На протязі багатьох років це свято має свої традиції та забобони. В православних храмах, в цей день, проходять служби та проводяться обряди ламання хліба й промовляють молитви перед іконою Божої Матері.

Що заборонено на Благовіщення.

Потрібно повністю присвятити себе Господу та відродженню душі. Всі мають зберігати спокій, бути добрими, творити благі діла, не сваритися та не злитися.

Не варто на Благовіщення відправлятися в далеку дорогу. Краще піти до храму на службу Божу та звернутися зі щирими молитвами до Богородиці.

В цей день не господарюють на присадибній ділянці та не позичають нікому й не в кого гроші.

По церквах не можна проводити ні вінчання, ні панахиди. Забороняється пишне гуляння та вживання алкогольних напоїв.

На свято строгий піст трохи послаблюють, дозволяється їсти рибу та продукти з неї. В церквах запускають білих голубів, які для вірян є символом Благовіщення. Вважається, що голуби можуть донести до Господа звістку про чесні та добрі справи й передадуть дуже важливі прохання.

В цей день дозволяється митися у ванній, прати білизну та займатися невеликими справами по дому.

Також, на Благовіщення дозволяється проводити хрещення в храмі немовлят. Головне, помолитися та зустріти це свято разом зі своєю родиною.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь