Карантинні обмеження: на кого складала протоколи Ніжинська поліція

 

 

 

 

Від 29 березня, коли Чернігівська область була віднесена до «червоного» рівня епідемічної небезпеки, з числа поліцейських, представників КП «Муніципальна служба правопорядку – ВАРТА», громадських організацій додатково створюються мобільні групи, які проводять широку роз’яснювальну роботу та контролюють дотримання карантинних обмежень, що прописані в постанові Кабінету Міністрів України №1236 та в рішеннях місцевих комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Цілком логічно, що у першу чергу перевіряється дотримання карантину у місцях значного скупчення людей. Зокрема, мобільними групами відпрацьовано залізничні вокзали  міст Ніжин, Бахмач, Носівка, Бобровиця. Роз’яснювальну роботу проведено з пасажирами приміських поїздів. Окрім цього, поліцейські відпрацьовують території ринків, магазинів, перевіряють чи дотримуються заборони роботи заклади громадського харчування, спортзали, непродовольчі магазини.

Не обходиться без порушників. 07 квітня складено протокол за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП відносно власника одного із закладів харчування, що розташований поблизу міськлікарні м. Ніжина, який попри заборону продовжував приймати відвідувачів.

Нарядом ГРПП протокол складено відносно водія маршрутного транспортного засобу одного із перевізників м. Ніжина, який перевозив пасажирів з перевищенням допустимої їх кількості.

Пересічні громадяни також не завжди погоджуються виконувати вимоги КМУ щодо обов’язкового носіння захисних масок чи респіраторів у громадських будинках чи громадському транспорті. Спочатку порушникам надається можливість самостійно порушення усунути, роз’яснюються положення закону про адміністративну відповідальність. Відносно тих же, хто такими попередженнями нехтує  – на місці розглядається справа про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП, а порушник має сплатити штраф. Лише за тиждень винесено 22 такі постанови.

Зайвий раз просимо з розумінням поставитись до вимушених карантинних обмежень.

Поліція Ніжинського району

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь