Родина з п’ятьма дітьми може залишитись без житла

 

 

 

 

Одна виховує п’ятеро майбутніх захисників УкраїниІ майже жодного дня не проходить без сліз, але плакати ніколи. Потрібно думати, як виховати дітей достойно і дати їм гідні умови.Ми не могли обійти цю життєву історію стороною і не розказати Вам про неї.

“Мене може хтось засуджувати, і казати – як можна було народити стільки дітей? Про що думала? Краще зробила б аборт. Чула різне, але – ні, не погоджусь із жодним висловом. Я чітко розумію, що і тоді, і зараз з любов’ю відношусь до кожної своєї дитини, і кладу всі сили, аби дати їм гідне життя”, – розповідає Ірина, мати п’ятьох синів із села Крути, що на Ніжинщині.

Ми про цю історію дізнались від знайомих, і серце не залишилось байдужим. Поїхали в село, аби познайомитись та привезти продукти. На той момент Ірина не в натяк, а просто із тяжкістю в голосі сказала, що на завтра вже не буде чого їсти, а гроші за дітей не пришли.

“Гроші затримують і щобільше, їх мені дають не за всіх дітей, хоча я мати одиначка. Лише за двох, батько яких помер. І хоча, за Законом я можу отримувати виплати на всіх, документи, які за словами соцслужб, затримались в Чернігові, і доводиться зводити кінці з кінцями. Дякувати людям, які час від часу протягують руку допомоги. Я стукаю у всі двері й намагаюсь. Моїх сил не завжди вистачає”, – розказує журналістам Ірина.

Жінка із задоволенням би пішла на роботу та найменшому синові всього 4 рочки і вона боїться залишати дітей поки одних, адже небезпечно. До того ж, в тих умовах, що зараз є, вони самі не можуть повноцінно обслужити себе.Ірина довго шукала житло. Знімати в Ніжині – дорого, а в селах хати не з дешевих. Та одну все ж знайшла в селі – Крути. Всього за 5000 грн, але зараз викупити нема можливості. Їх виселяють…

“В хаті нема світла. Тут ніхто не жив 15 років. Я вирішила попросити, щоб ці 5 тисяч мені розтягнули на рік. Спочатку господарі погодились. Та коли ми з дітками прибрали подвір’я і захотіли підготувати город для посіву, нам сказали, ще місяць не закінчився, якщо не сплатите частину, висилять. Гроші мені за дітей не пришли. Я не знаю… (авт. плаче). Мої діти весь тиждень їли тільки суп і раді будь-чому, аби гаряченькому. Вони не жадібні. я такими їх виховала.  Пам’ятаю минулу п’ятницю, коли вже не було чого зварити, діти знайшли в шухляді гречку в банці від старих господарів і ми її зварили. Та це не те життя, на яке вони заслуговують”, – говорить Ірина.

Це була саме та п’ятниця, після якої ми й приїхали до Ірини та її дітей. Вже на дворі нас виглядали діти, але вони досить скромно зустріли. Не бігли до пакунків з їжею і не питали, що привезли. Раді були гостям. Найменшому Любомиру –  4 рочки й для нього шоколадний батончик здався іграшкою. Він, ніби його ніколи не бачив – це було дуже щемно. Він почав знайомитись, показувати все, що у нього є. Познайомив із собачкою. До речі, його Ірина прихистила ще цуценям, коли з нього познущались, обпалили бік і кинули біля залізничних колій. Старшим діткам – 7 Денису, 9 Олександру, 14 Івану та 16 Ігорю – дуже щирі, скромні та добрі.В хаті дійсно нема світла, але пахло їжею, тією ж гречкою, що зварили вчора. Ірина старається самотужки підтримувати чистоту і лад. Діти відреагували на наш коментар і кажуть: “Мама, то пригостимо?” І нас це вразило, адже їм не шкода віддати останнє.

Зверталась за допомогою жінка і до голови Крутівської громади Олега Бузуна, щоб він посприяв підключенню світла. Вона готова назбирати гроші на його підключення, дозволили б лише на паперах. Та справа поки стоїть на місці. Як правило, і на жаль, чиновники зараз не дуже переймаються проблемами простих людей. Їх можуть зрозуміти лише такі ж прості люди.

“Можливо хтось мене засуджує, але я не могла не дати шанс на життя цим чудовим дітям. Я їх дуже люблю і все роблю для них. Але зараз не маю можливості викупити навіть цю хату, адже все йде на їжу і я не можу залишити їх без даху над головою. Допомоги від держави важко чекати. В кабінетах від яких як я – зачиняються”, – зі сльозами розповідає Ірина.

Якщо у Вас є можливість, допомогти Ірині посильно продуктами або у придбанні хати, яка для діток вже стала рідною домівкою, допоможіть. Кожні 10 грн наближають цю багатодітну родину до мрії. За кожну гривню Ірина прозвітує на нашому сайті. І як тільки буде зібрана необхідна сума ми припинимо збір. Якщо ж ви знаєте, де в селі на Ніжинщині, чи поза районом пустує хата, і де Ірина з дітьми може зупинитися – дайте також знати. Вони згодні на будь-яку житлову площу.

Для Вас це стане маленькою частиною великого, для п’ятьох дітей – вірою в людей, щасливе майбутнє і впевненим завтра.

Реквізити:

5167 8032 1657 0932

Ощадбанк

Язінцева Ірина Миколаївна – (097) 7456898

Підготувала Марина Волинець

Джерело: vkorin.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь