З «Великим будівництвом» у Ніжинській міськлікарні впоралися уже на 97%

 

 

 

 

Приймальні відділення дев’яти опорних лікарень Чернігівщини відкриються цьогоріч після капітального ремонту та модернізації, виконаних в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

На шістьох об’єктах будівельно-ремонтні роботи завершені. Найближчим часом відділення укомплектують сучасним обладнанням і введуть в експлуатацію. Ще на трьох — рівень виконання робіт наближається до 99%.

 

Відсоток виконання будівельних робіт у Ніжинській міській лікарні становить 97%. Наразі проводяться оздоблення приміщень, заходи з підсилення конструкції для встановлення медичного обладнання та захисту від випромінювання. Завершуються роботи з облаштування рампи для автомобілів швидкої допомоги, встановлюються інформаційні вказівники.

Загалом на реконструкцію та ремонт приймальних відділень на Чернігівщині передбачено 72 мільйони гривень, вже освоєно 57,74 мільйона з цих коштів. Крім того, у 2021 році освоєно більше 1,6 мільйона з місцевого бюджету, залучено 314,564 тисячі гривень власних коштів медзакладів. Середній відсоток фактично виконаних будівельних робіт – 98,9%.

Після завершення ремонтних робіт у приймальних відділеннях встановлюють сучасне обладнання: системи ендоскопічної візуалізації, рентгенівські агіографічні стаціонарні цифрові системи, а також комп’ютерні і магнітно-резонансні томографи. Частина обладнання вже надійшла до медзакладів, решта очікується впродовж квітня.

За матеріалами monitor.cn.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь