Медики Ніжинщини – на висоті: історія жінки, яка лікувала COVID в Ніжині

 

 

 

 

Коронавірус, на жаль, не оминув і Світанок Ніжинського району. Про це в своєму листі до редакції газети «Гарт» розповіла місцева мешканка, директор КП «Світанкове» Валентина Постол (їй 63 роки). COVID перенесли і більшість її земляків (всього в селі зареєстровано 530 осіб).

До самої Валентини Петрівни підступна хвороба підкралася ще на початку березня. Жінка відчула ломоту в тілі і нудоту. Температура підвищилася д о 37, але через деякий час різко підскочила до 40 градусів.

– Весь цей час я не лягала в лікарню і була на телефонному зв’язку з сільським фельдшером Сніжаною Хвостенко. Вона давала слушні поради, підтримувала морально і наполягала, щоб я звернулася до сімейного лікаря. Сніжану Дмитрівну на той час теж мучив COVID. Вона лікувалася вдома. Але, незважаючи на погане самопочуття, допомагала односельчанам з цим же недутом. Робила їм уколи і ставила крапельниці, – каже Валентина Петрівна.

ПЛР-тестування підтвердило у неї коронавірус. Згодом розвинулася одностороння пневмонія правої легені. Жінку госпіталізували в інфекційне відділення Ніжинської районної лікарні.

Так склалося, що в нашій палаті лежали всі свої, світанковські. Головний лікар Галицької амбулаторії загальної практики сімейної медицини Віра Семеряк ні про кого з нас не забувала, дзвонила нам кожен день, цікавилася самопочуттям. Така увага з її боку додавало нам сил. Ми не падали духом, хоча з вікон палати щодня спостерігали одну і ту ж сумну картину: автомобілі «швидкої» регулярно підвозили нових пацієнтів в «ковідное» відділення, – згадує Валентина Петрівна.

Тільки добрих слів заслуговують і медпрацівники інфекційного відділення Ніжинської райлікарні – чуйні і мудрі професіонали. Ми з односельцями дякуємо їм, а також обох наших місцевих хранительниц – Віру Семеряк і Сніжану Хвостенко. Бажаємо міцного здоров’я, світлої радості та щастя! Нехай Всевишній дарує їм свою благодать.

А в Світанку досі – як на передовій. Жителі хворіють масово. Майже кожен день на сільських вулицях можна бачити «швидку». За весь пандемічний період від ускладнень померла лише одна місцевий житель (односельці кажуть, що йому було трохи за 70. Незадовго до коронавируса чоловік переніс одразу два інфаркти).

gorod.cn.ua, Ольга Іванченко, «Гарт» № 16 (3028) від 15 квітня 2021

Фото ілюстроване

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь