Чернігівщина – на почесному третьому місці по висадці дерев!

 

 

 

 

Як це чудово, коли люди за спільною, важливою, кропіткою  і відповідальною працею об’єднуються заради добра і з турботою про майбутнє! Яскравий приклад цьому – проєкт «Озеленення України».
До нього долучилася величезна кількість екосвідомих українців, які прагнуть змінювати свою країну на краще. Результати акції Greening of the Planet, яка відбулася 10 квітня, вражають!
Метою було висадження за 1 день 1 млн дерев у 100 країнах світу, а лісівники України висадили більше 3 мільйонів дерев! Загалом по всій планеті в рамках акції висаджено 5,5 млн дерев.
 
Глобальна екологічна акція «Озеленення планети» захопила і Ніжин!
Ніжинці активно долучилися до висадки зелених насаджень! Настільки активно, що Чернігівщина посіла почесне третє місце серед областей, які  висадили найбільше дерев!
У п’ятницю, 23 квітня, у Києві було підведено підсумки цієї масштабної екоакції, і емоціями позитиву з цього приводу ділиться радник міського голови, депутат Ніжинської міської ради, організатор-координатор даного проєкту по Чернігівській області Сергій Охонько:
” Це колективна історія успіху! Це перемога синергїї майбутнього !
Це об’єднання влади, бізнесу та громадськості у спільній екологічній справі!
Вже другий рік поспіль ми організовуємо висадку дерев та об’єднуємо людей в рамках проекту «Озеленення України».
 Чернігівщина посіла почесне третє місце серед областей, які найбільше висадили дерев в Україні, а саме більш ніж 268 тисяч … а можливо і в світі!!! Але для нас головне, що цей проєкт є великою можливістю об’єднати екосвідомих людей землі, які дійсно хочуть змінювати світ на краще.
23 квітня – Всесвітній день Землі і саме цього дня було підведено підсумки Акції «1 млн дерев за 1 день у 100 країнах світу», яка проходила 10 квітня у рамках глобальної ініціативи Greening of the Planet.
Світовий рекорд встановлено у категорії “Масові заходи”! Вперше – наймасовіше висадження дерев за одну добу у 110 країнах світу.
 Кількість висаджених дерев: 5 544 679. Кількість учасників: 2 145 493.
Але насправді головне – не цифри, адже Greening of the Planet – в першу чергу, історія про об’єднання людей Планети. Про те, як екосвідомі люди трансформують своє сьогодення для кращого майбутнього і стають добрим прикладом для підростаючого покоління.
Акцію «1 млн дерев за 1 день у 100 країнах світу» завершили. Рекорд встановили- Книга Рекордів України!!! А люди на Планеті й далі продовжують висаджувати дерева і надсилати нам фото на офіційний сайт проєкту – https://greeningplanet.org/
Космічна вдячність ініціаторам, співорганізаторам акції Ані Крисюк та Сергію Гайдайчуку маємо надію продовжувати плідну співпрацю і надалі!
Хотілось би слова подяки висловити: заступнику Чернігівської обласної адміністрації Олександру Савченку, Ніжинському міському голові Олександру Кодолі, керівнику Чернігівського ОУЛМГ Сергію Аніщенку, директору ДП Ніжинське лісове господарство Володимиру Костирку, керівнику управління освіти Валентині Градобик та директорам усіх шкіл та садочків !!! Окрема подяка за допомогу в організації проекта Інесі Кривенко та Олені Охонько!
Відновлюємо екосистему Землі!
Об’єднуємо людей Планети!”.
Користь від одного висадженого дерева триватиме роки… А ще, висаджуючи дерево, людина отримує масу позитивних емоцій… Хоча б від того, що, робивши добрі справи, ми стаємо щасливішими… А відновлення екосистеми нашої планети – одна із переліку добрих справ.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь