ЖИТЕЛЯМ ЧЕРНІГІВЩИНИ ПРИЙШЛИ ПЛАТІЖКИ ЗА ГАЗ ІЗ РОЗБІЖНОСТЯМИ В ПОКАЗНИКАХ

 

 

 

 

Жителька села Печенюги Валентина Ніколаєнко виявила невідповідність у березневих квитанціях на оплату газу та його розподіл. З подібними зверненнями почали звертатися інші абоненти. У чому причина, і як сплачувати за такими рахунками, розбиралися кореспонденти Суспільного.

Валентина Ніколаєнко, жителька села Печенюги не може розібратися в платіжках за постачання і розподіл газу. На сервіс «104» передавала одні показники, – в квитанції «Чернігівгазу» і в особистому кабінеті вказані зовсім інші.

У квитанції ж за спожитий газ кубометри не вказані зовсім, вказана планова сума за березень – 1400 гривень.

Звідки ця сума, жінка не розуміє. Бо згідно з тарифами, це відповідає двом сотням кубометрів, вона ж сповіщала про 300.

«Це не лише у мене, це в багатьох людей так вийшло – передали одне, а показників взагалі нема. Сума в платіжках навіть зменшена… Я заходила на пошту і люди казали, що менше платити, ніж передали на сайт», – розповідає жінка.

За словами комерційного директора «Чернігівгазу» Володимира Хілька, на початку квітня у багатьох користувачів онлайн сервісу виникли труднощі з передачею показників. Частина абонентів, через підвищення ціни на газ, почали передавати показники в кілька разів нижчі, ніж зазвичай. Через це система «104», що приймає показники, почала працювати некоректно, а частина абонентів отримали в квитанціях не ті показники, які передавали.

Постачальники газу беруть показники для своїх платіжок з платформи Газотранспортної системи України, а там вони з’являються з сервісу «104», що належить до «Чернігівгазу», пояснює директор «Чернігівгаз Збуту» Іван Луста. З цієї причини деякі квитанції за газопостачання за березень не містять даних, а нарахування за спожитий газ вказані як планові.

«Не розрахункові, а планові нарахування – дійсно. Тому людина має право сплатити за ті куби, які вона передала на газорозподільну організацію або ж сплатити планові нарахування. В наступному місяці, на щастя, не змінюється ціна на природний газ, тому людина не втратить і не отримає прибутку при корегуванні об’єму, що буде зазначений у квітні», – сказав Іван Луста.

Щоб скоригувати розбіжності в усіх особових рахунках абонентів, у «Чернігівгазі» збираються перевірити понад 350 тисяч газових лічильників.

Фото — ілюстративне

Джерело Високий Вал

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь