Неякісне пальне на АЗС: скільки Держекоінспекція нарахувала штрафів

 

 

 

 

Держекоінспекція за перший квартал 2021 року нарахувала 4,6 млн грн штрафних санкцій у сфері ринкового нагляду за якістю пального.

Про це повідомляє прес-служба Держекоінспекції.

“Також за 3 місяці поточного року Держекоінспекція здійснила 280 перевірок на АЗС та винесла 498 рішень про вжиття обмежувальних заходів.

Серед них – усунення формальної невідповідності зважаючи на вимоги техрегламенту та заборона надання продукції на ринку”, – заявив голова відомства Андрій Мальований.

За його словами, перевірка якості пального важлива з огляду на те, що до його складу входять легкозаймисті та небезпечні хімічні речовини. Використання неякісних складових або неврахованих присадок становить величезну загрозу для споживачів.

“Наразі Держекоінспекція проводить посилені заходи контролю в рамках ринкового нагляду за дорученням прем’єр-міністра України.

Кожен територіальний орган ДЕІ здійснює позапланові перевірки у суб’єктів господарювання, які займаються роздрібним продажем пального. Результати цих заходів виносяться для обговорення у міжвідомчих регіональних робочих групах, які напрацьовують механізми подальшого контролю”, – додав Мальований.

Економічна правда

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь