Традиції ніжинської громади: Великоднє дерево розквітло. Фото

 

 

 

 

У Ніжині є чудова традиція: у центрі міста, на алеї біля двох храмів прикрашати Великоднє дерево писанками та крашанками, зробленими власноруч. Дерево ніби розцвітає на очах, а присутні обмінюються щирими посмішками, світлими привітанням зі святами та позитивом.

І ось сьогодні, 29 квітня, за підтримки міського голови О. Кодоли, за ініціативи управління культури та туризму Ніжинської міської ради (начальник Т. Бассак) відбулася святкова акція, яка об’єднала ніжинців у спільній справі.
На початку центральної алеї Всіхсвятського храму, зі сторони вул. Гоголівської розквітло Великоднє дерево!
До заходу долучилися міський голова О. Кодола, його заступники С. Смага та І. Грозенко, секретар ради Ю. Хоменко, керуючий справами В. Салогуб, депутати, представники освіти, культури, соціальної сфери, громадські діячі, підприємці міста.

Як зазначила начальник відділу культури та туризму Тетяна Бассак, минулого року ніжинці зуміли разом зробити ВЕЛИКОДНЄ ДЕРЕВО в онлайні: ” Упродовж двох тижнів гілочки заповнювалися унікальними роботами, і на ВЕЛИКДЕНЬ ми мали дерево, розквітчане писанками.

Цього року, враховуючи усі карантинні обмеження, ми повертаємось до «живого» прикрашання Великоднього дерева”.
 

Заступник міського голови Сергій Смага зазначив: “У 2016 році  Ніжинською громадською організацією «Центр новітніх ініціатив і комунікації»(голова Тетяна Винник) проініційовано створення першого пасхального дерева «Єднання».

У цей же час управлінням культури і туризму Ніжинської міської ради  започаткований фестиваль писанок, який  у 2018 році переріс у  Великодній ярмарок. Найяскравішим моментом  свята залишалося  прикрашання  Великоднього дерева.

Продовжуючи Великодні традиції,  цього року 29  квітня  усі разом прикрашаємо  наше Великоднє дерево, яке знаходиться в духовному центрі Ніжина”.

Шануємо наші традиції! Любимо наш Ніжин!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь