Неврологічне відділення у Ніжині переповнене

 

 

 

 

Останнім часом зросла кількість госпіталізованих ніжинців із судинними цереброваскулярними захворюваннями. Про це на оперативній нараді розповів гендиректор НЦМЛ О. Костирко.

З його слів, 1 травня “швидка” транспортувала до лікарні близько 30 пацієнтів, із них 19 мали складну патологію судин, переважно, це гостре порушення мозкового кровообігу. Пацієнтів розміщували у неврологічному відділенні. наразі воно перенаповнене і зараз там перебуває близько 85 хворих.

Зазначимо, що хворі – не тільки з Ніжина, третина їх – мешканці інших населених пунктів.

“Тому було прийнято рішення можливості госпіталізації в інші відділення, – зазначив О. Костирко.  – Це, переважно, відділення хірургічного профілю.  Кількість вищезгаданих захворювань зросла, та і вік таких хвороб “помолодів”. Якщо раніше, в основному, це стосувалося людей віком 65+, то нещодавно у нас лікувався чоловік, якому ще немає й 40… 

Можливо, це наслідки перенесеної раніше коронавірусної інфекції, а, може, збіг обставин, але хочу наголосити: потрібно постійно моніторити  артеріальний тиск і перебувати на обліку в свого сімейного лікаря”.

Фото ілюстроване

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь